mdziuba Opublikowano 18 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2012 Witam. Jestem szczęsliwym posiadaczem Megane z 2009r. Wystepuje u mnie problem buczenia silnika gdy jest zimny. Z tego co udało mi się wyczytać, winny jest przewód paliwowy, który wpada w rezonans z silnikime. Proszę o informację czy po wymianie przewodu brzęczenie ustało, czy ktoś się orientuje ile kosztowała naprawa po gwarancji i czy ewentualnie jest jakiś "patenet" na ten problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek87mikolow Opublikowano 8 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2012 Witam,ja miałem ten sam problem,ale na szczęście auto było jeszcze na gwarancji i zrobili mi to za free. Ja po wymianie tego czyli tak samo jak ty 2009r. brzęczenie ustało w moim megane,ale przy mrozach typu od ok.-15 brzęczenie przy zimnym silniku pojawiało się sporadycznie,zato miałem też inny problem nie wiem czemu w zimie szarpie mi silnikiem nie wiem czy jest to efekt słabej jakości paliwa czy coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PIOPA1986 Opublikowano 25 Marca 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2014 Jaki koszt i co trzeba wymienić dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
clearedtoland Opublikowano 17 Listopada 2017 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2017 Ktoś poradził sobie z tym na własny koszt? Ja byłem z tym w serwisie to nie podlega to już gwarancji . Przewody niby usztywnili ale dalej buczy obojętnie czy na ciepłym czy zimnym. Może ktoś próbował na własną rękę usztywnić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi