FajterWWY Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Witam, chciałem was ostrzec przed instalacja sterowania lusterkami. 2 lata temu spaliło mi się połowe wnętrza w scenicuI phII 99r własnie od tego sterowania (1 zdjecie), a jakieś 2 tyg temu zaczal sie palić w scenicuI phII 01r, również ten nieszczęsny sterownik. W naszych samochodach zostaje prad w sterowaniu lusterkami po wyłaczeniu zapłonu. Wiec tylko ostrzegam żeby każdy sprawdzil u siebie w samochodzie czy ten dżojstik od sterowania ma ustawiony w neutralnym położeniu. Nikt przecież z nas niechce miec spalonego samochodu... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 każdy sprawdzil u siebie w samochodzie czy ten dżojstik od sterowania ma ustawiony w neutralnym położeniu. Chyba raczej sprawdzić czy instalacja nie jest rzeźbą, bo o ile pamiętam schematy to zarówno w scenicu, jak i zwykłych megankach lusterka mają zasilanie PO STACYJCE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FajterWWY Opublikowano 1 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 U mnie w obu działały bez zapłonu. A pierszy był kupiony w salonie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 zwykłych megankach lusterka mają zasilanie PO STACYJCE. dokładnie tak ja zostawiłem nie raz gałkę przekręconą na jedno czy drugie lusterko i nic a bez kluczyków lusterek nie ruszy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 A pierszy był kupiony w salonie... Jeśli to byłą nówka to zostaje kolejna Francuska myśl techniczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 U mnie w starszym tez działały bez kluczyków a teraz to nawet nie sprawdziłem ale chyba tez bo elektrycznie się składają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 lusterka działają bez kluczyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 O ile pamiętam to u mnie można kręcić bez kluczyka. Czyli co lepiej jak zostawione w neutralnym położeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 1 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Marca 2012 Czyli co lepiej jak zostawione w neutralnym położeniu? Oczywiście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 To może po prostu przepiąć zasilanie z bezpośredniego na "po stacyjce", wtedy nie będziecie musieli się martwić czy nie zapomnieliście przełączyć. Skoro francuska myśl techniczna zrypała sprawę (jak widać) to poprawić ich błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 2 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Marca 2012 Nie ma to jak neutral. W życiu również, choć czasem wypada pokazać charakter Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
morph Opublikowano 3 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2012 kurde przypadkiem trafiłem w ten wątek, mam Megi I ph II i także jest sterowanie lusterkami bez stacyjki, i nie zostawiam w neutralu, kurcze nie chce mi się teraz drałować aby przełączyć ale stracha mam , choć zawsze tak zostawiałem to od dzisiaj się boję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi