dziadek207 Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Witam wszystkich. od wczoraj jestem posiadaczem Megane II z silnikiem 1.5 DCI 101 KM, jest to moj pierwszy DIESEL. może pytanie wyda sie dziwne ale moje auto kreci tylko do 5 tys i obroty nie rosną chodz obrotomierz jest do 7 tys, czy to tak ma być, może jakas blokada jest założona? będę wdzięczny za odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
babus Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Witaj. Ja mam obrotomierz skalowany do 5tys obrotów. Piątka jest już na czerwonym polu i nigdy tak wysoko nie kręcę. Także u Ciebie obroty ok. Pytanie tylko, czy przy tym silniku wychodziły wersje z obrotomierzem do 7tys. Bo jeśli nie to może była przekładka licznika z benzyniaka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dziadek207 Opublikowano 4 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 dzięki za odpowiedź, teraz wszystko wiem i jestem spokojny. obczaiłem kilka meganek na allego i niektóre mają obrotomierze skalowane do 7 tys więc jest ok. temat można uznać za zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 4 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2012 Przed liftem dużo aut jest z obrotomierzem wyskalowanych do 7 tys. obrotów,a po lifcie tylko w wersji z nawigacją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi