Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Dojazd do Wrocławia z Warszawy

meganecoupe02

Rekomendowane odpowiedzi

Nie kombinuj z Łodzią bo i tak masz tylko 2 możliwości aby dojechać do Warszawy. Jedna to tzw Gierkówka, czyli stracisz czas w Łodzi i tak wrócisz na nią w Rawie Mazowieckiej (a tam remont drogi, a raczej przebudowa na trasę szybkiego ruchu w kierunku stolicy). Druga to przejazd przez Łódź w kierunku północnym i przejazd przez Stryków, Głowno, Łowicz, Sochaczew. Czas przejazdu przez Łódź jak nie znasz dróg alternatywnych zajmie co najmniej 1-1,5h w godzinach 7-18.

Edytowane przez aston76

Chyba lepiej wyjechać wcześniej, spokojnie jechać "8" i trzymać kciuki, żeby nie było przygód jak wyżej opisałem. Jak dobrze pójdzie to 70-80km/h za ciężarówką przejedziesz i na paliwie zaoszczędzisz. Problem tylko, ze nie można wyprzedzić maruderów, bo "specjaliści" postawili słupki po środku drogi.

Ja jechałem ostatnio z Wrocławia do Warszawy na poczatku października, wyjechałem w sobotę o 20:00 z Długołęki i dotarłem do domu na 0:30. Najgorzej było za Oleśnicą jak trafiłem na przebudowaną już "8" i jakiegoś wyscigowca który na poczatku kolumny niezależnie czy w miejscowościach czy poza człapał się 40-50 km/h... Dopiero jak w końcu gdzies skręcił to dało się jakoś jechać jak cała kolumna w układzie 80-50-80 km/h, najbardziej bałem się odcinka od Piotrkowa do Rawy, szczęśliwie trafiłem tam już w środku nocy i za Litwina który szparko pomykał prawie non stop 70-80 km/h. Dzięku niemu jako taranowi udało mi się uniknąć kolizji z leżącym sobie spokojnie na moim pasie zerwanym bieżnikiem z ciężarowej opony (zauważyłem że nagle majtnął sobą w bok co wzbudziło moją czujność)... Ponoć można brać pod uwagę przebicie się od Piotrkowa do Radomia przez Opoczno, ale nie wiem jak na tamtej drodze z ruchem, za to od Radomia jedzie się rewelacyjnie. Tę opcję bralem wtedy pod uwagę jeżeli na CB trafiła się informacja że w stronę Rawy jest jakiś korek.

• 3 tygodnie później...

Jechałem w końcu do tej Warszawy. Wyjechałem z Jeleniej o 2, droga w miarę dobra czyt. pusta, w Jankach byłem o 8, na Mokotowie było chwilę po 9, bo były sporę korki. Powrót był mniej szczęśliwy - wyjechałem z Warszawy bez problemów, koło 12, ale w Woli Pękoszewskiej był wypadek i zrobił się mega duży korek, ale ogółem w domu byłem o 20.

Droga sama w sobie do Piotrkowa jest ok, dalej już mniej pozytywnie przez to, że jedna jezdnia wyłączona z ruchu, ale jak korków nie ma to da się jechać.