[email protected] Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Ktoś wyjmował kiedyś przekładnię kierowniczą? Jestem przed tą operacją i mam kilka pytań: 1. Jak widać na zdjęciu mocowana jest ona do ramy pomocniczej 2 śrubami od góry, jest do tych śrub jakiś w miarę prosty dostęp, czy trzeba demontować lub poluzować całą ramę pomocniczą? 2. Króciec wchodzący do kabiny odkręcamy od wewnątrz czy zewnątrz? 3. Ten plastikowy, biały element mocowany jest na jakieś zatrzaski, niechciałbym czegoś połamać. 4. Kierownicę przed zdemontowaniem przekładni trzeba jakoś zablokować lub oznaczyć jej położenie, żeby po zamontowaniu przekładni wszytstko było jak wcześniej. 5. Na coś szczególnego przy tej operacji trzeba zwrócić uwagę, jakieś specjalne ustawienia, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 20 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2012 Ad1 minimum musisz opuścić ramę żeby wałek kierownicy wyszedł z nadwozia - lub zdemontować ramę Ad2 kruciec odkręcamy wewnątrz Ad3 biały plastik zastaje przy przekładni Ad4 kierownicę i koła ustawiamy na wprost (nie ruszać kierownicy najlepiej zostawić na zablokowanej) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[email protected] Opublikowano 21 Marca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Dzięki! Czy wystarczy odkręcić te 2 duże śruby za stabilizatorem i w ten sposób wychylić trochę ramą pomocniczą czy też trzba poodkręcać inne śruby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 21 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2012 Ja odkręcałem tylko te dwie + tylna poduszka silnika i łączniki stabilizatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi