Nojz Opublikowano 31 Marca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Marca 2012 (edytowane) Cześć tak jak w temacie mam problem z Megane II Cabrio, a mianowicie po odłaczeniu akumulatora nie działa mi czujnik zapiecia pasow; tzn nie pokazuje ze mam je zapiete i nic nie pika. Co moze byc tego przyczyna?? Edytowane 1 Kwietnia 2012 przez Nojz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufo23 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 zbawienie, ja też tak chce!!! tego piszczka co mi piszczy na parkingu mam po dziurki w uszach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2012 Jesli się nie mylę to można to włączyć/wyłączyć clipem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufo23 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 pytałem kiedyś o to w serwisie przy okazji wymiany rozrządu. Powiedzieli, że się nie da. Choć może jako ASO nie mogą ingerować w rzeczy które jak usłyszałem od nich: "całość zbiera się na 5 gwiazdek bezpieczeństwa" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Jakbyś był niechcący w Warszawie to możemy to sprawdzić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufo23 Opublikowano 21 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2012 do Warszawki? Zawsze! akurat tak się składa, że byłem jakieś 3 czy 4 tygodnie temu.. no ale jeszcze wszystko przed nami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 sprawdzone - można tą funkcję włączyć/wyłączyć clipem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Czacha Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 zbawienie, ja też tak chce!!! tego piszczka co mi piszczy na parkingu mam po dziurki w uszach Ciesz się, że w Megane nie ma tak jak w Lagunie III. Gdy podczas jazdy ktoś z tyłu odepnie pas (bo np. chce ściągnąć kurtkę albo będzie zaraz wysiadał) włącza się alarm (głośniejszy od tego o nie zapiętych pasach na drugim poziomie głośności) oraz deska miga na czerwono. Można się tego porządnie wystraszyć. Myślę, że gdyby koło w aucie urwało lub woda się zagotowała albo olej wycieknął, to komunikat byłby znacznie bardziej stonowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufo23 Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 (edytowane) sprawdzone - można tą funkcję włączyć/wyłączyć clipem dzięki za info. A jak już jesteśmy przy clipie, czy może da się przez niego uruchomić opcję domykania szyb z pilota? Wiem, że w późniejszych wersjach megane cc działa bez problemowo. W mojej w ogóle.. czyli albo jej nie ma w m2ph1, albo jest nie uruchomiona. W dziale tips and trick temat do końca nie omówiony. otwieranie dachu z pilota - youtube a tutaj ciekawostka odnośnie zdalnego otwierania dachu, ale z innego pilota, czyli ktoś się nakombinował :) a czy clip może być 'clipowi' nie równy? znaczy się - czy mój mechanik znajdzie te same opcje w swoim interfejsie? - zielony jestem bo nigdy nie miałem styczności z clipem, a do Wawy w najbliższym czasie mam nie po drodze.. :) Edytowane 1 Maja 2012 przez ufo23 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 czy może da się przez niego uruchomić opcję domykania szyb z pilota? nie wiem, miałem tylko przez chwilę jedno cabrio pod clipem. czy clip może być 'clipowi' nie równy? raczej nie. Co prawda wychodzą nowe wersje, ale moim zdaniem dopracowywane w nich sa nowe auta. Czasami jak czytam co jest nowego w nowszym oprogramowaniu pojawia się np. obsługa jakiegoś laptopa HP albo coś w tym stylu, więc czasami to strona techniczna CLIPa, a nie jakieś nowości w sofcie do aut. Jeszcze jedna sprawa, oprogramowanie nie jest jakoś super przetłumaczone - czasami funkcje są opisane bzdurnie, a czasami są funkcje, które nie sa opisane (np. superblokada - nie mam pojęcia co to jest). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nojz Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Cześć dzieki za odpowiedzi. Czyli tak jeszcze raz dla jasnosci najlepiej podlaczyc auto pod kompa i sprawdzic czy tam sie nic nie zmienilo tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 superblokada - nie mam pojęcia co to jest Jeśli mnie pamięć nie myli, to blokada wewnętrznych klamek po zamknięciu auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 sprawdzic czy tam sie nic nie zmienilo tak? tak. to blokada wewnętrznych klamek po zamknięciu auta. przy najblizszej okazji sprawdzę :) W sumie nikt nie zgłaszał uwag po włączeniu/wyłączeniu tej funkcji :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nojz Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Znowu ja;p Słuchajcie mam taki problem z tym czujnikiem ze on raz sie włącza raz nie zalapuje i nic nie pika co to może byc tam idzie jakiś przewód tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek82krk Opublikowano 27 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Do odłączenia czujnika pasów nie trzeba żadnego Clipa. Nie wiem jak u was ale u mnie w szczeniaku od zatrzasku pasów wychodzi kabelek od czujnika. Wystarczy rozkręcić obudowę i wyjąć kabelek od czujników. Tyle roboty! Koniec z piszczeniem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi