krizar Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Cześć Za kilka dni mam nadzieje odbieram moja Megane II Grandtour Phase II 1.6 2008 . Chce ją zagazować bo robie ponad 3000km na miesiąc . Od gazownika u którego robiłem juz wcześniej dwa auta dostałem takie info : Witam. Odnośnie ceny instalacji gazowej najmniej awaryjnej to polecam Panu instalację Stag4 z reduktorem AC R01 (do 150KM)oraz wtryskiwaczami Hana(są droższe ale jakościowo porównywalne do Keihenów, wytrzymują w granicach 200 000km.).Potrzebny jest jeszcze dozownik z lubrytyfikatorem zaworów (dodatkowe smarowanie zaworów) oraz emulator paliwa do prawidłowego wskazania poziomu benzyny w momencie gdy Pan będzie jeździł na gazie. Cena takiej instalacji gazowej to: 3790zł. Zbiornik by był w miejscu koła zapasowego, tankowanie w zderzaku, oczywiście jest możliwość tankowania w klapce (dodatkowy koszt 150zł). Spokojnie mogę Panu polecić tą instalację jeżeli Panu zależy na bezawaryjności. Co myslicie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2012 Daruj go sobie. Naciągacz. Lubryfikator przy złej regulacji nic nie da, przy dobrej jest nie potrzebny. Dopłacanie za wlew pod klapką, który w tym aucie łatwiej zamontować niż w zderzaku (wszak producent przewidzidział miejsce na pełny wlew). Za taką kasę to można mieć landi. Zmień gaziarza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Marek_07 ma rację. Zmień gaziarza. Cena z kosmosu. Z tymi gratami bez lubryfikacji (zbędna) i z wlewem pod klapką (teraz to standard) max 3200 zł. Niech Marek_07 da Ci namiary na "swojego" montera, tam gdzie on montował. Masz do niego niedaleko jeśli jesteś z Oświęcimia i napewno będziesz zadowolony z ceny i z montażu. Z ciekawości, z jakiego zakładu miałeś tę ofertę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krizar Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autoglensk Pszczyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Montaże w galerii tego zakładu szału nie robią, po tej cenie spodziewałem się czegoś specjalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Tak samo odpuśiłby sobie emulator wskazań benzyny - a właściwie "resetowacz" wskazań. Co do lubryfikanta - nie potrzebny kaprys w silnikach renault - są poprostu idealne do gazowania i nic im nie szkodzi LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krizar Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Dobrze że Was zapytałem ! Marku_07 prosze napisz gdzie robiłeś swoje LPG . Co byście zamiast tego polecali ? Nie zależy mi na najniższej cenie , ma być dobrze i pewnie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) Marek_07 montował tu: [email protected] tel.0509940233 AutoGaz. Damian Piekarczyk Piaskowa 25 32-540 Bolęcin Ewentualnie Davanti w Katowicach. Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez sylwekdm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 3 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2012 (edytowane) Tak jest polecam, i emulator wskazań benzyny przynajmniej u mnie był potrzebny. Jako użytkownik lpg techa jestem zadowolony, a w każdej chwili mogę uruchomić algorytm standart i już mam coś w rodzaju staga Aaa do Damiana bez nawigacji nie trafisz Edytowane 3 Kwietnia 2012 przez Marek_07 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denvon Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 A ja polecę GAZMOBIL w Tychach i pana Jacka Stag 300 prenium wtryski hana reduktor AC 01 wlew w klapce To będzie wpakowane do mojego autka.Lubrytyfikator to bzdura do tego silnika a cena 4 tyś z wlewem w klapce po prostu mnie powaliła na kolana.Proponuje posłuchać i zmienić gazownika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Jak już o cenach mowa - to ja za swoją instalację - ale co mam to nie wiem, bo się tym nie interesuję za bardzo - ale wg. słów STAG - zapłaciłem w ASO Renault: 3600,00 plus gratis zmiana języka. A niby w ASO jest drogo. Wybrałem wtedy ASO po objeździe lokalnych polecanych gazowników, którzy przez telefon byli mocni w gebie, a jak zobaczyli scenica to załamywali ręce, że tu tak ciasno, że podłoga plastikowa itp. Pojechałem do ASO, a tam żadnych dla nich niespodzienaek, zaraz zaproponowali wlew w klapce itp. Tym sposobem chciałem tez uniknąć ewentualnych kłpotów gdybym chciał z czyms jechać do ASO, że ASO zwala na gazownika, gazownik na ASO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Optima, jeśli możesz to zarzuć zdjęcie z pod maski. Zawsze byłem ciekaw na jak Aso montuje i na jakich gratach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzesju Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Jeżeli Optima montował tam gdzie ja to .... Ja też skusiłem się na ASO - bo to niby gwarancja zostaje (bzdura) i w nowym aucie niczego nie zepsują. Miały być komponety dobrane specjalnie do mojego auta (Clio III 1,2 16V 2008r)- cena 3600 zł Potem okazało się, że włożony najtańszy zestaw Staga (Stag4, Alaska i czerwony Valtek) - auto nie chciało jeździć poprawnie, szarpało, gasło na wolnych itp. Kilka razy jeździłem do tegoż ASO na regulacje, wymianę dysz wtryskiwaczy, robienie nowej mapy itp. A auto palio ok 35%-40%wiecej w stosunku do PB i przy gwałtownym przyspieszaniu szarpało i przełączało na PB. Znalazłem przez firmę AC (producent Staga)warsztat LPG, któr to trochę ogarnął - zmiana wtryskiwaczy na precyzyjniejsze i szybsze, przełożenie reduktora z pozycji poziomej w pionową, odpowiednia kalibracja i ustawienie w trasie - teraz auto chodzi bez problemów. Ten setup, który zamontowali w ASO za 3600 u innych gazowników kosztowałby 2200 zł - ale cóż - mądry Polak po szkodzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Grzesju - mój temat dotyczący montazu przeze mnie LPG: http://megane.com.pl/topic/7446-gdzie-byscie-zamontowali-lpg/page__p__62692__fromsearch__1#entry62692 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzkam8530 Opublikowano 5 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 katowice żeliwna 41 stag 3 isa hana ac1 wlew w wlewie solidnie 2800zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi