Georgi Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Witam bardzo bym prosł o opinie: http://otomoto.pl/renault-megane-C23237210.html dziś jadę go zobaczyć i przebadać. Może ktoś się wypowie jak z filtrem cząsteczek ? o ile w nim jest takowy. ps nie wiem czy dobrze wybrałem to phI czy tam phII (prefiks) Dodano: 04 kwi 2012 - 12:06 będzie mi miło jak ktoś odpisze przed godziną 15 co sądzi o tym modelu )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 1- to nie GT ale HB 2- Z filtrem tak jak zwykle, najlepiej popatrzeć z pod tylnego zderzaka w stronę silnika po rurze wydechowej. Jak na jej początku, zaraz po wyjściu z komory silnika jest okrągła puszka o średnicy 16- 18 cm to FAP jest. 3- prefiks prawidłowy, to meganka II ph II 4- fotki na "odwal się", byle jakieś były, trudno czegoś się doszukać w tych ujęciach i wielkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 gojgien chodzi o wersje GT, tak to jest GT (nie chodzi o Grantour) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Jakieś udawane mi się wydaje to GT, takie wrażenie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgi Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) no to chyba u zdunka w serwisie renault mi powiedza czy to udawany GT czy nie ) Chcę go kupić jak nic nie wyniknie złego z testowania. a ile ksoztuje wycięcie filtra ? Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez Georgi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 No zobaczymy co z tego wyjdzie. Skoro jednak Megana II, w nadwoziu HB jest przez producenta nazywana GT, to masa użytkowników kombiaków nadużywa tego oznaczenia dla swoich autek. Albo w jedną albo w drugą stronę jest coś z tym nazewnictwem skopane. Patrz w dział nasi użytkownicy i ich auta. Przykładowo także tu: http://tablica.pl/oferta/renault-megane-ii-gt-avantage-1-5-dci-106-ps-po-lifcie-IDIDFR.html No chyba,że jest coś o czym nie wiem, a wyróżnia to poszczególne egzemplarze od pozostałych i miano GT słusznie im się należy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 to jest gt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) GT to wersja ze spoilerami i innymi pierdołami a GT jako Grandtour skrócili sobie ludzie, Renault oficjalnie nie pisze GT tylko Grandtour bo to jedno słowo Edytowane 4 Kwietnia 2012 przez brudijr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgi Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) nie wiem co to było czy GT czy nie GT (bo się nie znam, na kierownicy i kolo rur mial napis GT) ale mili panowie z serwisu Zdunek w Gdańsku powiedzili mi, że samochód jest z Angli i że mam sobie go darować. (poza tym bylo cos tam zle przelożone wycięta w belce jakas dziura i sie prawa przednia szyba nie zamkenla jak ja otworzyli ) Więc szukam dalej (( Bardzo dziękuje Wam za podpowiedzi. Dla przestrogi, auto znalazło się w tym temacie: http://megane.com.pl/topic/37819-megane-2-gt/page__pid__291049#entry291049 Edytowane 5 Kwietnia 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wydma Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Po desce rozdzielczej a konkretniej po klapce schowka widać ze decha jest z wersji przed liftowej ph1 . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinBDG Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Witam. Mam Megane anglika, przerobioną 4 lata temu. Jeżdżę nią, nic się nie dzieje, żadnych usterek. Nie patrz na serwis, ja byłem pare razy i mi naopowiadali głupot. Mój teść ma przerobioną Lagune II, jeździ już 8 lat i jest bardzo zadowolony. Wszystko zależy od tego jak jest przełożona i zrobiona. Wynegocjuj dobrą cenę i myślę, że będziesz zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 4 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2012 (edytowane) Wynegocjuj dobrą cenę i myślę, że będziesz zadowolony Ta część jest prosta, jednakże co za kilka lat w przypadku chęci zmiany auta?? Zataić że przekładany anglik, złomowisko, czy na pamiątkę sobie lewusa zostawić i opłacać??? W takim przypadku, podejmując decyzję zakupu, trzeba myśleć przede wszystkim przyszłościowo. W ogłoszeniu o tym ani słowa, więc już była próba zatajenia tego faktu przy pozbywaniu się problemu. Edytowane 5 Kwietnia 2012 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Georgi Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Może bym jeździł nim 8 lat a może by cały czas było coś rozwalone. Jak sobie pomyślę, że wszystko było w nim rozbebeszone i poskładane na nowo w dodatku źle poskładane to mi się odechciewa. Druga sprawa to to, że właściciel tegoż auta przyjechał wcześniej i próbował "przekupić" jednego z pracowników serwisu. Dowiedziałem się tego od szafa serwisu który sam do mnie podszedł. I odradził dodatkowo przy tym to auto. Mam nauczkę na przyszłość. Mogłem kazać właścicielowi podać VIN w serwisie przed ekspertyzą która kosztowała mnie 290zł. Pewnie pojawiło by się, że samochód jest z Anglii. Dostałem od szefa serwisu zniżkę na następne badanie u nich auta jak bym coś znalazł ... miło z jego strony ciekawe czy będą o tym pamiętali ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2012 Dobrze zrobiłeś, lepiej wydać 300zł niż kupić jakieś badziewie Powodzenia na pewno znajdziesz coś fajnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi