raflo_99 Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2012 Witam wszystkich posiadaczy meganek;) Opisuje mój problem ponieważ chce pomoc innym go rozwiązać Wsiadam do samochodu wciskam start a tu na kompie komunikat INJECTION FAULT. Przyjechał gościu podłączył komputer i zdiagnozował bład na obwodzie układu wtryskowego. Wynikło z tego ze jest uszkodzony czujnik ciśnienia paliwa na listwie wtryskowej. Po wymianie okazało się ze JEST WSZYSTKO OK MEGANE PALI NA DOTYK. Pozdrawiam, mam nadzieję że pomogłem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
picuch Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2012 Identyczna stuacja u mnie, lecz podobno wszystkie wtryski do regeneracji/wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luzikseba Opublikowano 28 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2013 (edytowane) Witam! Mam ten sam problem, wyskakuje błąd injection fault i auto nawet nie odpali. Wymieniłem już raz czujnik od wtryskiwaczy na rampie, zapłaciłem za używany 450zł (nowy kosztuje w serwise reno 960zł). Pojeździłem na nim 2 miesiące i padł. Zamówiłem więc następny używany Bosha o tym samym nr katalogowym. Mechanik zamontował kolejny, który padł dosłownie po przejechaniu 5 km. W serwisie Reno dowiedziałem się, że te pierwsze grube czujniki w rampie były wadliwe i są teraz ich zamienniki o całkiem innym nr katalogowym. Doszliśmy więc do wniosku wraz z mechanikiem, że kupowaliśmy cały czas te czujniki z wadą fabryczną, które pech chciał kończyły się zaraz po włożeniu do rampy mojej Megi. Postanowiłem więc kupić nowy w serwisie Reno (1000zł wraz z założeniem). Meganka odpaliła pochodziła 10 minut po czym znowu zgasła, zapalił się błąd injection fault i w rezultacie spaliło nowy czujnik ciśnienia paliwa. Coś pali czujniki nikt nie wie o co chodzi. Mało tego w programie pokazuje ciśnienie paliwa w wartości 450. Po odpięciu wtyczki od czujnika wraca do 250, po podpięciu znowu mamy 450. Ciężka sprawa głowią się w ASO nad tym teraz, a ja już nie mam siły do Meganki... A wszystko zaczęło się 2 miesiące temu po wymianie rozrządu oraz wszystkich filtrów i oleju. Do tej pory przez 7 lat Meganka ani raz nie zawiodła i praktycznie nic mnie nie kosztowała. Autoryzowany serwis renault postawił diagnozę: Wiązka przewodów do wymiany. Cena 300zł. Wszystko już działa, pozdrawiam Edytowane 18 Marca 2013 przez luzikseba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 (edytowane) Mam ten sam problem jechałem i mi nagle zgasł. Próbowałem ponownie odpalić i wyskoczył komunikat injection fault i nic.zawołałem faceta i po podpięciu clipa wyskakuje błąd P0697 facet stwierdził ewidentnie iż padł czujnik ciśnienia na rampie wtryskowej bo ma mega zawyżone wartości. Pytanie: ryzykować i kupić nowy czujnik czy używany? Czy ta usterka w 100% to czujnik? Wczoraj np. Wcisnąłem start stop nie było komunikatu i sprobowałem odpalić. Zakręcił ale nie odpalił. Jakaś wasza rada? Edytowane 31 Lipca 2014 przez n1gdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luzikseba Opublikowano 31 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2014 Nowy czujnik z gwarancją. U mnie powodem usterki była przegryziona przez jakieś zwierzątko wiązka kabli która spaliła w rezultacie 4 czujniki po 400zł i jeden nowy, który dzięki Bogu w serwisie Reno wymienili przez gwarancję na nowy. Jak coś pisz na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Zamówiłem narazie używany czujnik z gwarancją rozruchową jeżeli faktycznie to jest ten czujnik powinien odpalić silnik i wtedy pomyśle nad kupnem nowego z serwisu. Dodano: 05 sie 2014 - 14:22 Auto naprawione. Padł jednak ten czujnik ciśnienia na listwie CR. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luzikseba Opublikowano 5 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2014 gdzie kupiłeś i ile dałeś :) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
n1gdy Opublikowano 18 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2014 Na allegro używany za 120 zł z gwarancją rozruchową. Kupiłem też nową odmę za 160 zł z gwarancją na dwa lata. Dodano: 18 wrz 2014 - 14:59 U mnie dzisiaj znowu meganka zgasła na drodze i to samo injection fault i stop świeci. Silnik kręci ale nie odpala. Czyżby czujnik znowu padł? Ps. Luzikseba myślisz że to też może być wina instalacji? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeberka Opublikowano 17 Grudnia 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2021 Dzięki za pomoc teraz już wiem ze coś jest nie tak Dzisiaj jak jechałem przy przyspieszeniu auto nagle zgasło i nie chciało odpalić, po około 25 sekundach odpalił, martwić się o to i wymienić czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Emil86 Opublikowano 20 Grudnia 2024 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2024 Witam kupiłem renault senic21.9 dci w październiku od tamtej pory chodził normalnie ostatnio jak wyjechałem z posesji wyświetlił się komunikat injection fault i nie wiem co to oznacza potem komunikat zniknął i teraz mi pobiera auto olej proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi