martbex Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Czesc, mam pytanie. Przy ostrrzejszym ruszaniu spod mojego auta wydobywa sie odglos przeuwania metalu po metalu, moj mechanik stweirdzil ze jest to jakis lacznik rury wydechowej - wytarla sie guma i przy ruszaniu silnik i wydech sie przeuwa do tylo i trze rura o mestalowa czesc tego lacznika. Mowil tez ze sa dwa rodzaje i lepiej kupic ten z siatki, ludzie jak to sie nazywa i wyglada, bo nie wiem jak wytlumaczyc w sklepie o co mi chodzi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Tak to się właśnie nazywa - jeśli o to chodzi ;-) Łącznik elastyczny rur lub złącze elastyczne. zerknij na ten temat http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=3421&...ght=%B3%B1cznik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martbex Opublikowano 8 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 Prezes, a nic innego tam nie ma??? Mechanior mi mowil, ze to kosztuje jakies 7 zł, rozmawialem z nim przez telefon i mowil o jakims pierscieniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 martbex, najczęściej przeciera się właśnie to co prezes pokazał - koszt łącznika 30 zł plus ze 20 zł za wspawanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martbex Opublikowano 8 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 bronius, łUBU DUBU, ŁUBU DUBU NIECH NAM ZYJE PREZES NASZEGO KLUBU Ale czy od tego bym mial taki dzwiek o ktorym pisalem wyzej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 8 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 martbex, nie ma co gdybać - jeśli Twój mechanik nie potrafi tego zlokalizować to jedź do innego, akurat naprawa wydechu jest sprawą prosta i większość mechaników jej się podejmie - ciężko tutaj coś źle zrobić, chyba, że ktoś ma do tego "predyspozycje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
martbex Opublikowano 8 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Października 2007 bronius, bylem u niego, chodzi o plecionke, wczesniej nie zagladal tylko slyszal i dlatego to nieporozumienie, plecionke juz kupilem - 34 zł, w czwartek bedzie spawane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Odgrzewam kotleta Mam do wymiany tą że siatkę/łącznik ale... u mnie zaraz za łącznikiem jest dość spora obejma, czyli co? mogę sam sobie wymienić go bez spawania? Czy może dać wspawać nowy bez obejmy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 jeśli jest obejma to kupujesz łącznik elastyczny i skręcasz obejmą .Wrzuć fotkę dla pewności będzie jasny obraz sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 Chmm! Zawsze myślałem, że łącznik się spawa, a nie mocuje jakimiś obejmami. Daj zdjęcie dla pewności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 (edytowane) są łączniki które można normalnie skręcić obejmą,bez spawania,odcina sie stary łacznik i nakłada nowy,wtedy są potrzebne 2 obejmy,ten jest do megane ph 1 Edytowane 18 Lipca 2011 przez andrzej27r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas.s Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 (edytowane) Kurczę już sam nie wiem, mi to wygląda jakby była całość za siatką idzie dalej rura do środkowego tłumika, ale po co ta obejma? Myślałem o kupnie czegoś takiego: Edytowane 18 Lipca 2011 przez Lukas.s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrzej27r Opublikowano 18 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2011 (edytowane) Może to był jakiś uchwyt podtrzymujący niewiem,nie widziałem na żywo rozwiązania w ph2,myślę że jak zdejmiesz go to się wyjaśni,czy tłumik z tą gruszką to całość czy tylko obejmą skręcone,pewniej jest wspawać łącznik,wtedy nie trzeba zadnych past cementowych dawać na łączenie Edytowane 18 Lipca 2011 przez andrzej27r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi