simong Opublikowano 18 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2014 (edytowane) Jednym słowem na stole bardzo przyjemnie ale na krętych pagórkach będzie kłopot. Bzyk w megane II miałeś amorki olejowe czy gazowo olejowe? i jakiej marki? z opinii na forach podobno gazowo olejowe to duża lepsza praca: nie buja, nie przysiada, dużo wieksza stabilność niż na olejowych. Ja w MIII mam gazowo - olejowe a sprężynki już są, w poniedziałek założę, porobię kilka fotek i podzielę się na forum Regulamin pkt. 5.9 -Prezes Edytowane 22 Stycznia 2014 przez simong Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bzyk Opublikowano 19 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2014 Ja mam standardowe olejowe jak fabryka dała, w dodatku po 120 tyś :) To też najpewniej nie pomaga! Olejowo-gazówki na pewno twardsze, może się fajnie dogra.! :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simong Opublikowano 20 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Stycznia 2014 Efekt jest taki jaki oczekiwałem :) Połaczenie z 170KM konikami można powiedzieć, że idealne. Nie za twardo, nie za miękklo, pewnie i szybciej niż wczesniej w zakretach. Tam gdzie do niedawna jeszce auto kapitulowało i reagował ESP, teraz nadal jest trakcja. A pogoda dziś okropna i asfalt śliski:( Auto jest bardziej wyczuwalne podczas dynamicznej jazdy, szybkiej zmiany kierunków, mocnego hamowania itp. Megane II Grandtour Dynamique 1.9 DCI Sprężyny Eibach Pro-Kit E10-75-012-04-22 link do sprężyn Plusy: - Auto jest niższe - wyglada lepiej - Obniżenie nie spowodowało iż mogę dorabiać jako pług moim grandtourem - Dużo lepsze prowadzenie podczas slalomu (omijanie przeszkody) - Mniejsze nurkowanie podczas hamowania - Twardość nadal na przyzwoitym poziomie (auto stało sie sprężyste, a nie decha i wypadające plomby) Minusy 533zł + 200zl za założenie Połyka odrobine niższe krawężniki Reasumując: Mądry zakup i zrobiłbym go jeszcze raz :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 21 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2014 (edytowane) Możesz wrzucić fotke jak stoi auto? Czasem bywało tak że tył siadał mocniej niż prżód na eibachu :) Edytowane 21 Stycznia 2014 przez Tytan555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simong Opublikowano 23 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Stycznia 2014 (edytowane) usunięto Siadł równo :) link do zdjeć przed i po obniżeniu Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 28 Stycznia 2014 przez Prezes 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 (edytowane) Pozytywnie wygląda i jak bym patrzył na moje auto hehe w specyfikacji zimowej (kolor wersja) Edytowane 27 Stycznia 2014 przez Tytan555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
simong Opublikowano 27 Stycznia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2014 wiesz co dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 simong gdzieś wyczaił te eibachy za 533zł. Wszędzie 600 i więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kammat Opublikowano 22 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam! Mam zamiar w swoim Megane Grandtour obniżyć zawieszenie, poprzez zakup sprężyn. Niedawno zakupiłem oryginalne felgi Renault (8Jx18 ET 49 5x114.3) i opony o rozmiarze 225/40/18, w związku z tym mam pytanie jak będzie zachowywał się samochód bo założeniu takich sprężyn (Eibach -30mm)? Czy samochód przy tym rozmiarze felg będzie (dobijał)? Edytowane 22 Kwietnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi