hubert20 Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 Witam Koledzy!!! Mam taki problem juz od dłuższego czasu a mianowicie świeci się ciągle kontrolka poduszki powietrznej i serwis, dawniej dawniej... było tak że na moment zaświeciła sie taka kombinacja kontrolek wsadzałem ręke pod siedzenie pasażera i wystarszyło tylko lekko ruszyć kablem kóry się własnie tam znajduje ( ręce które leczą )ale tak jak już wcześniej wspomiałem od pewnego czasu paten ten nie pomaga :) . Sugerując się wypowiedziami kolegów odpiąłem akumulator wyłączyłem poduszke pasażera i odkeciłem fotel pasażera.... myślałem że coś z ta kostką nie tak i tu się własnie zdziwiłem. Z kostką wszystko ok kable wszystkie podpięte nic nie urwane. Myślę sobie pewnie zanieczyszczone są styki. Rozpiąłem kostkę i okazało się że i to podejrzenie było błędne. Kostka wyglądała jak nowa. To samo zrobiłem z kablami pod siedzeniem kierowcy. Efekt taki sam. Ok szukam dalej odkręciłem osłone kierownicy nic nie wisi wszysyko jest na swoim miejscu. Zniechęcony i ZAWIEDZIONY :) odpuściłem sobie dalsze majsterkowanie. Podłaczyłem akumuulator przykręciłem siedzenie. Odpalam samochod i patrzę nie świecą się - myślę CUD - a tu nagle zaczyna świecić sie kontrolka wyłączonej poduszki pasażera. Natychmiast po włączeniu poduszki pasażera włączyła sie kontrolka serwis i poduszka. Wnioski po dzisiejszym zabiegu: - kostka pod siedzeniem pasażera i kierowcy ok ( nie ma żadnych luźnych kabli) - brak luźnych kabli przy kierownicy. Czy jest ktoś może na forum kto miał podobny przypadek? Czy ma ktoś jeszcze jakiś pomysł co sprawdzić a żeby naprawić usterkę?? Z góry dziękuję i pozdrawiam Hubert Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burkots Opublikowano 1 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 A sprawdzałeś taśmę w kierownicy? To jest typowa usterka w MII... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert20 Opublikowano 1 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2012 (edytowane) Powiem Ci szczerze że coś grzebałem przy kierownicy ale nie udało mi się odsłonić jej całej . Tam sa tak jak by dwie osłony. Obie odkręca się z pod spodu. jedna jest na 2ch śrubkach jedna jest na 3ch srubkach. Wykręciłem wszystkie. Udało mi się zdjąć tylko jedna osłonę ta króra osłania włączniki, świateł, wycieraczek itp. A tej drugiej takiej dużej już nie dałem rady :) odkręciłem dwie sruby z pod spodu ale to nic nie dalo. Bo mam rozumieć że ta tasma jest właśnie pod tymi osłonami?? Edytowane 1 Maja 2012 przez hubert20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barteqck Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 A sprawdzałeś taśmę w kierownicy? To jest typowa usterka w MII... A jak taśma jest walnięta to powinno strzelać (przeskakiwać coś - trudno opisać ten odgłos) w kierownicy podczas skręcania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Siwy19 Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Witam wszystkich. Ja mam pytanie odnośnie kontrolki wyłączenia poduszki pasażera, czy ona powinna na chwile się zapalić jak odpalam auto? czy tylko jak się wyłączy ją tym włącznikiem z prawej strony schowka? Bo u mnie własnie się nie zapala razem ze wszystkimi podczas odpalania auta. z góry dziękuje i pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 6 Maja 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2013 Ja mam pytanie odnośnie kontrolki wyłączenia poduszki pasażera, czy ona powinna na chwile się zapalić jak odpalam auto? Nie. Ona się zapala tylko i wyłącznie jak poduszka pasażera jest wyłączona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi