gatuso_18 Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Witam, zastanawiam sie nad zapukem Meganki, wybor padl na 1.5 dCi. http://otomoto.pl/renault-megane-1-5-dci-C24070306.html Co sadzicie o niej ? Na co warto zwrocic uwage ?? Jak oceniacie silniki 1.5 dCi ?? Lepiej szukac 1.9 dCi ?? Na jakie problemy moge natrafic podczas uzytkowania ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burkots Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 niezadbany... na foto widać dużo zadrapań... co do silnika 1.5 to jest o wiele bardziej awaryjny niż 1.9 - zwróć uwagę na turbine - przy 150tyś trzeba regenerować chyba, że sprzedający ma dokumentację z tą usługą. Ja kupiłem 1.9 i nacieszyłem sie 6miesiecy - 1350zł koszt regeneracji bez uszkodzonego silnika(szczęście w nieszczęściu) 1.5 spali o 1L mniej ale 1.9 ma dobre osiągi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gatuso_18 Opublikowano 8 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 wlasnie o to mi chodzi, zeby mi ktos podpowiedzial. Nie mam doswiadczenia z Megankami, dlatego postanowilem zamiescic ten post na forum. Dzieki za twoja opinie. A jak z elektronika w Megance ? Czy oprocz tych czesci miales jeszcze jakies problemy z samochodem ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 mi przez 4 lata spaliło się podświetlenie w konsoli, musze wymienić zarówkę :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burkots Opublikowano 9 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Od roku jak mam MII nie było żadnych problemów z elektryką. Automatyczne światła mam wyłączone bo włacząją sie tylko w czasie szarówki - więc wolę ręcznie je włączać. Problem był z kostką pod siedzeniem - rozruszane siedzenie i kontrolką AIR BAG, po przeczyszczeniu kostki wszytsko ok.Wymiana 2x żarówek mijania - 20zł w ASO bo samemu to katastrofa... Ogólnie jestem zadowolony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xadams Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Nie wiem jak w megane ale w kangoo miałem 1.5 dci 90 km zrobiłem 330.000 bez problemu (wymiana 2 wtryskow, 2x egr) do końca serwis w aso. Silnik bardzo udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 17 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 co do silnika 1.5 to jest o wiele bardziej awaryjny niż 1.9 każdy chwali swoje, ale na czym opierasz swoją teorię? równie dobrze ja napiszę: w 1,9 lecą panewki 50x częściej niż w 1,5 i dlatego nie wziąłbym silnika 1,9.mój 1,5 ma wykręcone ok. 230-250 kkm i nadal ma swój wigor :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi