AbramK Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 (edytowane) Witam. Pytanie może naiwne (w oczach ekspertów), ale cóż - czy wymieniając pasek rozrządu z całym osprzętem (pompa wody, rolka) oraz pasek i rolkę akcesoriów demontuje się silnik w takim stopniu, że konieczne jest spuszczenie zeń oleju? Samą wymianę oleju z filtrem planuję na wrzesień-październik b.r., natomiast rozrząd chciałem robić w pierwszym kwartale przyszłego roku (najlepiej jeszcze w styczniu). Nie jestem pewien, czy nie opłaci mi się poczekać z olejem do wymiany rozrządu (?) P.S. chodzi o silnik K9K724 63kW Edytowane 16 Maja 2012 przez AbramK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 16 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 Nie ma takiej potrzeby, ale trzeba opróżnić układ chłodzenia. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AbramK Opublikowano 16 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2012 trzeba opróżnić układ chłodzenia. To jasne, ale nie byłem pewien co do oleju. Dzięki za pomoc :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi