cocker999 Opublikowano 28 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2009 to chyba zaczne szukac tanich philips-ow tylko szkoda ze bluevision nie sa tak dobre bo z checia bym je zalozyl no ale coz lepiej dobrze widziec tym bardziej ze jak czlowiek wraca przemeczony to wszystko go denerwuje. moze znacie jakis sklep MOTO w szczecinie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoooke Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 szukałem ale nie znalazłem odpowiedzi na forum a i w necie nie bardzo mogłem znaleźć więc pytam: jakie żarówki do megane coupe 98r do świateł mijania kupić? chodzi mi o oznaczenie? H7 czy H4? zielony jestem w temacie nie chciałbym kupić, a później się okaże że nie będą pasować. jeśli gdzieś to jest to sorry za posta ale nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 smoooke, masz lampy jedno czy 2 komorowe w tej qpecie Jeśli jednokomorowe to pojedyncza H4 jeśli dwukomorowe to 2 H1 http://megane.com.pl/viewtopic.php?t=5700&...Far%F3wki+coupe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoooke Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 smoooke, masz lampy jedno czy 2 komorowe w tej qpecie No właśnie problem w tym, że nie wiem jakie :-( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 23 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2009 smoooke, otwórz maskę pochyl się do komory silnika i zobacz jakie masz zamknięcia reflektorów od tyłu. Jeśli okrągłe to masz jednokomorowe i ma być H4 jak eliptyczne to dwukomorowe i 2xH1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek_c Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 w ostateczności możesz wyjąć żarówkę i przeczytać na cokole. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 smoooke, Przecie to widać od czoła czy jedna komora czy dwie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rolex Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 Czyli polecacie PHILIPSA NightGuide? A możecie opisać jakie światło daj ta żarówka: białe, żółte, niebieskie ? Bo w opisie wymienione jest każde ale jakoś mi się nie chce wierzyć, że tak jest w rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 24 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2009 rolex, Tak jest, z tym że nie są to soczyste kolory, tylko lekko błękitny i lekko żółty. Na bańce jest specjalny filtr, przez które przechodzi światło białe i następuje rozszczepienie białego. Co podobnie do pryzmaty, tylko w mniejszym zakresie widma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 Czyli polecacie PHILIPSA NightGuide? Z tego co wyczytałem na roznych forach to sa to dobre zarowki i ponoc cos dają. Polecane sa jeszcze Osramy Silver Night czy jakoś tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K1LL3R Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 A ja zastanawiam się nad kupnem żarówek Osram CoolBlue, może mi ktoś, coś o nich powiedzieć ? Czy może kupić coś innego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 rolex - w tym temacie kilkanaście postów wyżej jest moje porównanie : http://www.jnn.krosno.one.pl/porownanie/ żarówek Osram Bilux vs Philips Nightguide. Jak widzisz na zdjęciach, widać 3 kolorowe światło. Polecam te żarówki! Kupiłem je w styczniu 2008 roku, tak więc już prawie rok i 3 miesiące i nadal świecą tak, jak mają świecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smoooke Opublikowano 25 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2009 smoooke, otwórz maskę pochyl się do komory silnika i zobacz jakie masz zamknięcia reflektorów od tyłu. Jeśli okrągłe to masz jednokomorowe i ma być H4 jak eliptyczne to dwukomorowe i 2xH1 dzieki za pomoc ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arren Opublikowano 26 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2009 Rozumiem, że do Meganki I ph II jako światła mijania mogę kupić Philipsa Nightguide H7R (nie H7S)? Pytam się tak dla pewności, bo nikt chyba w tym wątku tego nie sprecyzował ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoofeR Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Zapraszam wszystkich chętnych, którzy w dalszym ciągu zastanawiają się nad zakupem dobrych żarówek H4 lub też nie wierzą w ich lepszą skuteczność na drodze, do zapoznania się z opiniami użytkowników trzech modeli żarówek z portfolio firmy Philips. Opinie użytkowników żarówek Philips (H4) Są to: Philips Power2Night (GT150), Philips NightGuide, oraz Philips BlueVision. Wszystkie opinie, które są zawarte w dokumencie nie były w żaden sposób modyfikowane, jedynie zostały ucięte takie elementy wypowiedzi jak powitanie, czy pozdrowienie na zakończenie zdania. Opinie są świeże, w większości pochodzą z grudnia 2009 roku kiedy to w tym czasie osobiście planowałem zakup kompletu jednego z ww. modeli i postanowiłem przeprowadzić gruntowny "wywiad" dotyczący żarówek H4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi