colins Opublikowano 29 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2014 (edytowane) Tym bardziej więc sądzę, że pod pokrywą zaworów nie ma takiego ciśnienia, które byłoby w stanie wypchnąć prawidłowo zamontowany, oryginalny korek. Pewnie prędzej silnik pierdnąłby do filtra powietrza bądź ciśnienie wypchnęłoby bagnet oleju co zdarza się czasem przy zatkanej odmie. Najwidoczniej wsadziłem badziewne zamienniki i dlatego jeden z nich postanowił sobie wyjść. Jutro jadę do serwisu, niech wsadzają oryginalne korki i dam znać ile mnie skasowali, bo coś niewyraźnie łamie mnie w kościach, że za robotę wartą 30 zeta i 10 minut czasu, zedrą ze mnie ze stówkę (oby tylko). Edytowane 29 Kwietnia 2014 przez colins Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Kup zaślepki w aso i sam wymień. W stary wbijasz wkrętak i wyciągasz a nowe tylko wkładasz i dociskasz. W aso robocizna wyjdzie Cię więcej niż same zaślepki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 wtedy wywaliłoby chyba raczej olej do filtra niż wypchnęło zaślepkę Z mojego doswiadczenia wynika ze zawsze zaslepka jest pierwsza. Trzeba je wbijać gumowym młotkiem w osadzenie. Nie aż tak ciasno pod pokrywą zaworów nie ma takiego ciśnienia, które byłoby w stanie wypchnąć prawidłowo zamontowany, oryginalny korek. Zdecydowanie jest Ale faktycznie potwierdzam ze z zamiennikami jest jakiś problem. Ja zakupiłem finalnie orginały, użyłem troche czarnego siliconu na obwodzie korka i póki co jest OK. Ale jesli ci znowu wywali kolejny korek to obstawiam jakieś nadcisnienie w tym miejscu-wtedy szukaj problemów gdzie indziej... I zrobienie tego samemu to faktycznie banalna sprawa wiec niema co placic aso. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kakat3 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 w mojej też zamienniki luźno wchodziły, można było paznokciem podważyc i bez problemu wyjąć. Oryginalne ciasno wchodzą i czymś dobić należy. Wymiana na 5 minut roboty z myciem rąk - u mnie :) zaślepki w ASO niecałe 70 zł. Z tym już, na prawde, nie ma co do warszatu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 No i po zabiegu. Oryginalną zaślepkę kupiłem w ASO za 35 złotych sztuka. Ładnie cenią kawałek zagumowanej blaszki. O koszt wymiany nawet nie pytałem, bo pewnie zaśpiewaliby cenę roboczogodziny, która jak mniemam wynosi ze 200 zeta. Wobec tego wymieniłem sam w czasie poniżej 5 minut. Co ciekawe, oryginalny korek wlazł w dziurę dość lekko i żadne dobijanie jak ktoś wyżej zasugerował, nie było potrzebne. Jutro śmigam kilkaset km po naszym pięknym kraju więc muszę na wszelki wypadek zaopatrzyć się w tubkę silikonu na okoliczność gdyby ta nowa zaślepka również postanowiła wyjść. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2014 Ja za oryginalne zaślepki w IC zapłaciłem ok 40zł za 2 sztuki. Założenie 5 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 1 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 Pińcet kilometrów odfajkowane, nowa zaślepka nie wyskoczyła. Wygląda na to, że wcześniejszy zamiennik był słabej jakości i stąd powyższy problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 3 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2014 (edytowane) Jutro śmigam kilkaset km po naszym pięknym kraju więc muszę na wszelki wypadek zaopatrzyć się w tubkę silikonu na okoliczność gdyby ta nowa zaślepka również postanowiła wyjść. Mam lepszą radę-zaopatrz się w długą opaskę zaciskową tzw. tyrtyrkę. Potem wrzuce fotke o co mi chodzi EDIT:Widze ze juz jest OK, w wolnej chwili wrzuce fotke jak u siebie zabepieczylem ten korek na przyszlosc... Dodano: 03 cze 2014 - 23:11 Edytowane 4 Czerwca 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 Trytka to tylko doraźne zabezpieczenie. Jak zaślepka ma tendencję do wypadania, to jest za luźna i przy takim zabezpieczeniem trytką mogą pojawić się wycieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommi3737 Opublikowano 4 Czerwca 2014 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2014 (edytowane) Tak-to tylko zabezpieczenie przed zgubieniem korka w trasie i oleju. Ale jesli korek sie wysówa to znaczy ze trzeba dzialac. Edytowane 4 Czerwca 2014 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi