bartos Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Witam serdecznie Pogoda w ostatnich dniach nie dopisuję niestety. Wczoraj wsiadając z samego rana do auta na wycieraczce zauważyłem, że stoi na niej woda. Jak okazało się, najprawdopodobniej woda wpadała gdzieś w okolicy dźwigni do otwierania maski.. Ma może ktoś pomysł jak zażegnać problem? Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 Wyczyścić kanały odpływowe pod maską, te za kielichami zawieszenia. I to jak najszybciej nim na dobre zamoknie UCH i złącza na słupku, powyżej progu. Jak tego dokonać znajdziesz w istniejącym temacie. Temat stary jak meganki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartos Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Witam Pod strony pasażera jest ok z dostępem, ale od strony kierowcy nie idzie odnaleźć odpływu. Zdjąłem plastik z podszybia cały ale nawiew skutecznie wszystko zasłonił. Dzisiaj troszkę popadało i co zaobserwowałem - postawiłem samochód i za 2 minuty stwierdziłem, że skoro prawy odpływ jest ok to zobaczę w którym miejscu oddaje on wodę - no i się okazało, że.. po prawo była już mokra plama, a z lewej kropelka po kropelce.. "jak krew z nosa" leciało. Skoro tak się dzieje to już na pewno jest to wina odpływu - za mała przepustowość przez coś, co blokuje go. Zastanawiam sie czy od strony "wylotu" nie wystarczy go po prostu przepchać skoro od góry nie ma miejsca. Czekam na wasze opinie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 na pewno jest to wina odpływu - za mała przepustowość przez coś, co blokuje go O ile sobie pamietam to u mnie na początku te spływy przesłaniała jakaś klapki na których zbierały się liście i przy któryś czyszczeniu chyba je wyrzuciłem, bo teraz ich nie ma, a otwór spływu to fasolka chyba 10x15mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartos Opublikowano 15 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 No klapeczka taka jest fakt faktem, tylko jak oczyścić odpływ od strony kierowcy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 W zeszłym roku to robiłem, ale jakoś nie pamiętam, aby to stwarzało jakieś trudności, poza problemem ze zdjęciem ramion wycieraczek - puściły dopiero po podgrzaniu. Może dlatego nie zwróciłem uwagi na jakieś utrudnienia, bo użyłem do usunięcia zanieczyszczeń odkurzacza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartos Opublikowano 21 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Jak troszkę przestanie padać rozbiorę ponownie całość i podeśle zdjęcia z tym temacie. Od strony kierowcy nawiew skutecznie utrudnia mi całyyyy dostęp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek83 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 U mnie też przecieka ,ale jest jeszcze jeden problem z kierunkowskazem,który przerywa tzn nie działa jak mam wciśniety hamulec,co przy dojeździe do skrzyżowania jest oczywiste.Gdy zwolnię nogę z hamulca się włącza.Co to jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pasek Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 Migacz z hamulcem ma dłuższe przerwy mam tak samo jak wcisnę hamulec to rzadziej kierunek mruga a jak puszcze działa normalnie nie wiem czy ten typ tak ma czy to jakiś feler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 czy to jakiś feler Gdzieś ucieka masa. Prawdopodobnie w tylnej lampie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawek83 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 U mnie nie miga wcale jak wcisne hamulec i tylko lewy migacz,prawy normalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartos Opublikowano 25 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Września 2012 Witam serdecznie, problem wyeliminowany - listewka na dachu na końcu (czyli przy przedniej szybie) zaklejona silikonem i problemu już nie ma :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi