Ehelon Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Witam, Chciałbym się zapytać czy ktoś z Was demontował już osłonę przedniego słupka ( pomiędzy szybą przednią a drzwiami ). Chyba pękł mi jakiś zaczep i osłona delikatnie odchodzi od słupka tzn. wychodzi spod uszczelki koło drzwi. Próbowałem to delikatnie odciągnąć ale niestety nie idzie nie chcę tego robić na siłę bo zaraz coś połamię i będzie tylko kłopot. Jakeiś wskazówki ????? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaso Opublikowano 9 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2014 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkiju87 Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Witam mam problem z demontażem. Nie rozumiem jak to zrobić. Podważam słupek i odskakuje od strony drzwi. Od szyby coś go trzyma (podejrzewam że 3 zatrzaski) i w tym momencie powinienem ciągnąć go do góry (żeby wysunąć go z zatrzasków)? Czy może podważyć aż wyskoczy z zatrzasków od strony szyby (na siłę) i jak wszystkie trzy uchwyty odskoczą na końcu pociągnąć go góry? Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marikar Opublikowano 6 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2016 Osłonę ciągniesz do góry, rękami w stronę dachu,nic nie odginasz i nie używasz żadnych narzędzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ArtiG Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2016 Witam, również będę demontował osłonę. Powiedzcie czy czujnik alarmu fabrycznego który mam zamontowany w górnej części osłony sprawia jakiś problem? Kable są na tyle długie, że nie zerwę ich przez przypadek? Nie chciałbym doprowadzić do sytuacji, że coś przerwę, włączy się alarm a ja będę biegał bezradny wokół auta i zastanawiał się co zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi