bartek90 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Witam interesuje mnie zakup Renaul Megane II. Prosiłbym o jakieś bliższe informacje o modelu z tym konkretnym silnikiem. Proszę o opinie. Co sprawdzić przy oględzinach, na co zwracać uwage? Jakie są typowe bolączki tego modelu? http://moto.allegro.pl/piekny-renault-megane-ii-1-9-dci-120km-z-niemiec-i2391972429.html Jak oceniacie ten egzemplarz, proszę o opinie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burkots Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Co do auta to nie przyglądałęm się bardziej jak zobaczyłem główne zdjęcie - LAGUNA I jest na foto..., a po aukcji i ilości samochodów widać, że to handlarz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek90 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 cytowanie Fakt handlarz, ale cieżko znależć coś przyzwoitego wiec szuka się wszędzie. Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie Regulamin przeczytaj P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burkots Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Pierwsze co musisz sprawdzić i to bardzo dokłądnie to turbo... ja kupiłem MII i nacieszyłem sie 6miesiecy... strzeliło turbo, 1350zł regeneracja+części. Z tego co mnie uczono i informowano - turbina powinna pójść do regeneracji po 150tyś tak żeby jezdzić na spokojnie, bo mnie spotkała usterka ale nie ąz taka duża, bo gdyby cały syf z turbo poleciał do silnika - koszt 4ooozł a mnie poleciało do tłumika (szczęście w nieszczęściu). Drugie - tylny zderzak pęknięty-uszkodzony w tym samym miejscu co i u mnie, a więc koło rury wydechowej - pewnie to jest nagmienne w MII. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Trochę kolo przegiął z papierowymi tablicami z Niemiec. Podejrzewam że auto będzie chciał sprzedać na "niemca". Plaka także nie żałował. Kierownica wytarta jakby miała około 250tyś km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek90 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Ok, dzięki. A odnośnie samego silnika, wtrysków, zawieszenia, jak to powinno wyglądąć i pracować przy tym podanym w ogłoszeniu przebiegu. Jak plastiki wnętrza znoszą upływ czasu? Blacha wiadomo ocynk, czy są jednak jakieś newralgiczne miejsca bardziej narażone na korozje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 (edytowane) Blacha wiadomo ocynk, czy są jednak jakieś newralgiczne miejsca bardziej narażone na korozje? Jak nie walona to Ok. Jak miała przygodę to ruda atakuje. Co do silnika to poczytaj to co już na forum jest. Padają turbiny, wtryskiwacze, dwu masa, potrafią obrócić się panewki na wale. Edytowane 11 Czerwca 2012 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek90 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Trochę kolo przegiął z papierowymi tablicami z Niemiec. Podejrzewam że auto będzie chciał sprzedać na "niemca". Plaka także nie żałował. Kierownica wytarta jakby miała około 250tyś km. Z kierwonica jest ciekwie, bo lewa strona wytarta strasznie, zaś prawa juz mniej nawet zrobione jest zdjęcie z bliska. O co chodzi ze sprzedażą na "niemca"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Kierownica zawsze bardziej wyciera się po lewej stronie, bo prawa ręka częściej wędruje na lewarek zmiany biegów. O co chodzi ze sprzedażą na "niemca"? Że umowę spisujesz nie z nim tylko z poprzednim właścicielem zamieszkałym w Niemczech. I jak auto po sprzedaży się popsuje zaraz to ma wymówkę, że go to nie obchodzi bo nie z nim umowę podpisywałeś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi