AeReNI Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Witam !! Parę dni temu dałem samochód na warsztat na wymianę tarcz i klocków hamulcowych !! Po wymianie okazało się że po przejechaniu 10m zapalał się ABS i już tak sobie świecił :/ Myślałem, że coś zabrudzili że się cyrki zaczęły dziać ;) Ale po wizycie u serwisanta zapytałem czego może to być przyczyna ? On odpowiedział że mechanik nie przełożył ze starej tarczy tego pierścienia ABS i go w ogóle nie czyta dlatego to świeci :/ I tu moje pytanie dla was " POTRZEBUJE TAKIE 2 PIERŚCIENIE NA TYLNE KOŁA" nie orientujecie się czy idzie coś takiego dostać w rozsądnej cenie ? ;) Z góry dziękuję za informacje ;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 (edytowane) No to teraz do mechanika i zgłosić reklamacje albo kupi pierścienie i założy. A druga sprawa jest taka, że pierścienie powinny być razem z tarczami w łożyskach. Tanie to one nie są na allegro używana sztuka 120zł... Edytowane 15 Czerwca 2012 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 (edytowane) W grę wchodzi tylko i wyłącznie przełożenie ze starych tarcz. Te sprzedawane na portalach, to w 99% ściągnięte ze starych tarcz i wyczyszczone. Niech mechanik odda stare tarcze i nie będzie problemu. Edytowane 15 Czerwca 2012 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 pierścienie są w łozyskach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Pierścienie w łożyskach są w przednich tarczach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 ;) Obaj głupoty piszecie Z tyłu pierścień jest na tarczy a właściwie na piaście Z przodu zamontowane są na półośkach. A jak mechanik zmieniał tarcze to powinien przełożyć pierścienie i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 (edytowane) Nikt nie pisze głupot. W Megane II pierścienie są magnetyczne. Z tyłu są nabite magnetyczne obręcze na tarczy i trzeba je przełożyć do nowych tarcz, jeśli się nie kupiło ich w komplecie. W przypadku przodu jest ciekawiej, bo tam namagnesowane jest z jednej strony łożysko koła i trzeba je założyć odpowiednią stroną. Pokazałeś zdjęcia półosi i tarczy tylnej od Megane I. Edytowane 15 Czerwca 2012 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Przyznaję Ci rację, rzeczywiście zdjęcia wziąłem z allegro ale nie wczytywałem się dokładnie w opis. Tak z ciekawości, możesz napisać jak w takim razie zamontowane są czujniki ABS? W MI i SI wiem ale w MII? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Czujniki są zainstalowane tak samo, tylko mają trochę inną zasadę działania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi