mao2 Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Witam,włączyłem dzisiaj klimatyzację i po chwili zapaliła się kontrolka akumulatora a następnie zaczął wydobywać się dym spod maski. Czuć było spaleniznę,na mój węch to chyba paląca się guma. Dodam,że po wyłączeniu klimatyzacji problem ustaję. Proszę o radę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 17 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 (edytowane) Mi to wygląda na padnięty kompresor, który po włączeniu klimy blokuje koło pasowe i pasek zaczyna się ślizgać, stąd też problemy z ładowaniem. Sam sprawdź tylko jak wygląda pasek, czy nie jest przypalony czy postrzępiony, klimy profilaktycznie nie ruszaj i jak najszybciej warsztat. Edytowane 17 Czerwca 2012 przez fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
freak1 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 kompresor się zablokował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ependorf Opublikowano 6 Sierpnia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2013 (edytowane) mam dokladnie taka sama sytuacje, po wlaczeniu klimy pojawia sie kontrolka ladowania akumulatora, po wylaczeniu klimy gasnie (na cieplym silniku) wina rzeczywiscie lezy po stronie kompresora? dodam ze u mnie klima dziala, sprezarka nie halasuje, no i nie smierdzi spalenizna - kontolowalem pasek klinowy jest ok czy wlaczenie klimy moze powodowac drastyczne zwiekszenie zapotrzebowania na prad (sprezarka, wentylator chlodnicyP? jesli sa zurzyte szczotki w alternatorze po wlaczeniu klimy nie daja rady i zapala sie kontrolka ladowania? Regulamin pkt.5.6, 5.7 Ludzie ;) Czytajcie przed wysłaniem to co palce "nastukały" na klawiszach ;) Poprawcie, wstawcie odpowiednie znaki przestankowe. Zacznijcie nowe zdanie wielką literą ;) Nikt was nie goni :) Nie ogłaszaliśmy konkursu wklepywania literek na czas ;) ;) -Prezes Edytowane 6 Sierpnia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi