Kadi88 Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 Witam, mam prblem z moją megi, kupując ją nie zauważyłem złamanego bagnetu oleju, teraz nie mogę dopasować odpowiedniego ... Mam ogromną prośbę do osób, które mają auta z tym samym silnikiem 1.5 dCi 2004 rok, skrzynia 5 biegowa, nadwozie 1 wersja. Zmierzyłby mi ktoś z was swój bagnet oleju od początku oczka do samego końca bagnetu? Z góry wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 19 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Czerwca 2012 bagnet ze 101KM 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gaius1984 Opublikowano 8 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 Stary tylko po co Ci ten bagnet? W 1,5 to jest bardziej gadżet kompletnie bez użyteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 8 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2012 hmmm... masz jakiś lepszy sposó na sprawdzenie stanu oleju? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuoi Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Witam kolegę Przerabiałem temat bagnetu w zeszłym tygodniu. Niestety do 1.5 dCi jest pięć rodzajów bagnetu. Zadzwoń do Renault podaj VIN i poproś o numer części. Bagnet do mojej Megi w orginale kosztuje 103PLN - poprosiłem o wymiary. Znając długość oryginału znalazłem zamiennik na Drobiarskiej koszt 30PLN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi88 Opublikowano 10 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 Tak jak kolega mrarek zauważył bagnet się jednak przydaje Chyba, że ufasz ślepo elektronice, a to nie zawsze dobry pomysł. Owszem jest wiele tych bagnetów, ale akurat do 101-konnego silnika tylko 1, ten który widać na zdjęciu powyżej. Kupiłem na allegro za 25 zł :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 10 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2012 daj linkę, bo chciałem na zapas kupić. niestety w 1,5 dCi tych bagnetów się nie wyciąga w górę, tylko wyciąga z pokręcaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kadi88 Opublikowano 26 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Przepraszam, że dopiero teraz zauważyłem posta. Tutaj masz link kolego http://allegro.pl/miarka-oleju-renault-1-5dci-59cmclio-kangoo-megane-i2518651195.html cały czas wystawiają te bagnety, więc pewnie nie ma u nich problemu z dostępnością. A swoją drogą ja mam do sprzednia 55 cm do diesla i drugi do benzyny tylko nie wiem do jakiego silnika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ewelinka24 Opublikowano 1 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2012 Witam, mam prblem z moją megi, kupując ją nie zauważyłem złamanego bagnetu oleju, teraz nie mogę dopasować odpowiedniego ... Mam ogromną prośbę do osób, które mają auta z tym samym silnikiem 1.5 dCi 2004 rok, skrzynia 5 biegowa, nadwozie 1 wersja. Zmierzyłby mi ktoś z was swój bagnet oleju od początku oczka do samego końca bagnetu? Z góry wielkie dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrowa1211 Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 (edytowane) witam. Wie może ktoś jak wyciągnąć rurke z miarka oleju? Czy wogule w ogóle się ja wyciąga.Złamałem dziś miarke oleju i ..:)Jest to silnik 1.5dci.Pozdrawiam. Kolego, następnym razem proszę pisać w wątkach dotyczących danego problemu, a nie gdzie popadnie. Opisywany problem nijak ma się do działu elektryki. Przeniesiono i przy okazji połączono z już istniejącym podobnym tematem. damiar Edytowane 18 Maja 2014 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 18 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2014 (edytowane) zdaje się, jest tam obejma z śrubą na klucz 10. wykręć i rurkę w górę wyszarpnij w górę. trochę odkopię... znalazłem bagnet do 1,5 dCi 101 KM metalowy (nie plastikowy) dane potrzebne do znalezienia: - długość 523 mm - numer 8200463656 sprzedaje go ten sprzedawca http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=7617507 na tej aukcji: http://allegro.pl/miarka-oleju-bagnet-renault-1-5-dci-dlugosc-523mm-i4960939256.html czy ktoś ma taki metalowy w 1,5 dCi? Edytowane 21 Stycznia 2015 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi