Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Megane II CC 2.0 16V

EnD

Rekomendowane odpowiedzi

Na co zwracać uwagę w CC? Czy może ktoś zna te auto, albo widzi już jakieś nieprawidłowości ze zdjęć?

http://otomoto.pl/renault-megane-2-0-16v-krajowy-serwisowany-C24428520.html

link wyżej wygasł, to aktualny:

http://renaultkatowice.pl/?tab=defined_offer&id=2967&title=Renault_Megane_2_0_16V_KRAJOWY_SERWISOWANY_2004_rok

Edytowane przez EnD

ładna sztuka.

aktualnie równolegle toczy się podobny temat o cc z dieslem kontra benzyniak, tam kilka informacji wyciągniesz.

Bardzo dużym plusem jest to, że jest krajowy i jest szansa na przejrzystą historię ASO, ale trzeba popatrzeć daleko wstecz, nie tylko ostatnie 2 wpisy.. bo w końcu stoi w salonie :)

cena adekwatna, jeżeli faktycznie bezwypadkowy i stan licznika prawdziwy. Ciekaw jestem, cóż to za gwarancja techniczna nawet do 12 mc i ile ona dodatkowo będzie kosztować :)

Oglądając nie było tak źle, lekka przycierka na zderzaku z prawej strony i na prawym nadkolu ryska - dobrze, ze to są plastiki. Zaczepy tylnego zderzaka całe (auto było postawione do prezentacji na takim metalowym "podnośniku"). Jakieś dwa lata temu wymieniana przepustnica (widać to pod maską, że jest nowa, nowszy plastik od reszty), dwóch właścicieli było, aktualnie do auta jest jeden kluczyk, a drugi "trzeba dorobić". Rok temu robiony rozrząd (kwiecień 2011), do prawie końca kwietnia serwisowane w aso (regularnie są wpisy z serwisu), podobno tam w komisie u pietrzaka stoi jakieś dwa miesiące. Fotel kierowcy rzeczywiście powycierany, jednak kierownica w całkiem dobrym stanie. Poza tym, jedyna rzecz która rzuciła mi się w oczy - pasek na boku auta z napisem KARMAN nie był idealnie spasowany z nadkolem, z obu stron. To normalne, i tak to powinno wyglądać?

Maska na milimetry wydawała mi się z lewej strony umieszczona niżej, niż z prawej, jednak różnica była niewielka.

Ja miałem okazję nawet się nim przejechać. Od strony technicznej silnik chodził dobrze. Ale mnie zainteresował inny odcień przedniego zderzaka niż cała reszta. Wiem, że to plastik ale jednak błotniki też są plastikowe a moją identyczny kolor z maską.

No i nie dam sobie głowy uciąć, ale przejechane miał chyba więcej. Było to jakieś 3-4 tygodnie temu.

Rzeczywiście nieco inne odcienie tam są z przodu, ale wydaje się być zrobione dobrze, jeżeli nie dostał na tyle, żeby poduszki wystrzeliły to jest OK.

Przebieg - tutaj najbardziej dziwią mnie wpisy w systemie, bo z tego by wynikało że przez ostatnie mniej-więcej pół roku zrobił conajmniej 20tyś [jeżeli był kręcony], albo ASO nie podaje prawdziwych informacji.

Kierując się tym co mówisz to: przez ostatnie 4 mc,napisałeś że 2 mc stoi... i z tego wychodzi że DZIENNIE robił 180km, cabriolet dziń w dzień przez 4 mc...

Edytowane przez Pum4