zayak Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Cześć, Miałem problem jak w temacie. Któregoś dnia wysiadło radio wraz z środkowym wyświetalczem (temperatura, zegar, wyświetlacz RDS/radia). Sprawdziłem bezpiecznik radia - oznaczony jako 15A na górze oraz jeszcze kilka, co do których nie miałem pewności od czego są. Dobre. Zanim wybrałem się do elektryka pożyczyłem miernik, aby zobczyć gdzie gubi napięcie. W celach sprawdzenia pomiarów wyciągnąłem bezpiecznik 3A (oznaczony oświetlenie górne) i przyłożyłem miernik. Patrzę na światło górne - zapalone. Patrzę na bezpiecznik spalony. Po włożeniu nowego wszystko śmiga. Czy to normalne, że oznaczenia bezpieczników nie odpowiadają rzeczywistym funkcjom? Jak to jest w megane? Wykluczam na 99,9%, że ktoś tam namieszał oznaczenia. Pozdawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
olej897 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Gdzie są umiejscowione te bezpieczniki? Pod maską? Bo mam podobny problem.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 1 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2012 Część bezpieczników jest w kabinie po lewej stronie, reszta pod maską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zayak Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2012 Bezpieczniki o któych pisałem są pod plastikiem pod kierownicą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi