P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Nie wiem czy zauważyliście, ale od dziś w każdy wakacyjny weekend płacimy mniej o 10 gr za litr w przypadku płatności gotówką. Dotyczy to wszystkich stacji Orlen-u i Bliska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Właśnie zauważyłem,że na Bliskiej odniżna 95tki na 5,58. Tak samo na Orlenie. Tylko,że ta cena jest przez cały tydzień. Ale nadrobiłem kilometr,pojechałem na Lukoila a tam 5,49 :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 To u mnie dzisiaj na samoobsługowej 1-2-3 poza miastem cena 5,37 za noPb95. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 W końcu jakieś obniżki, http://turboportal.eu/aktualnosci/z-kraju/589-obnizka-cen-paliw-na-stacjach-orlen.html Popyt musiał ostro spaść, skoro takie akcje robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Nie, to wynika z tego, że nagle staniała ropa, stąd te obniżki. W zeszłym tygodniu w GW pisali, że marża na stacjach to w tej chwili 60-70 gr na litrze. Kiedy w zimie i wczesnej wiśnie marże były kilku groszowe. Stąd spadek cen i "promocje" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 W innych gazetach było jeszcze o prawie 10% spadku popytu na paliwa, co było związane z mniejszymi wpływami koncernów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Jest duży spadek popytu, popyt na ON spadł o 8% (lub 10% jak pisze kolega wyżej). To potwierdzona informacja. Dodatkowo ropa staniała, ale ceny na stacjach bardzo powoli spadają, więc co się dziwić, że popyt maleje. Ja w porównaniu do poprzednich lat bardzo mocno ograniczyłem wyjazdy autem, na szczęście pracę mam 10 metrów od domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 Ale przecież i tak już zapowiedzieli,że po wakacjach od września/października ceny ponownie wzrosną do wcześniejszego pułapu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemozo1984 Opublikowano 30 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2012 ta narazie ceny w dol ale jak je podniosą to nie do starego pułapu,tylko wyżej. Ale trzeba cieszyć się póki można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Taka obniżka to ściema, cena powinna już być w okolicach 5zł przy takich cenach ropy. Wczoraj tankowałem ON Ultimate w Chorwacji i Austrii 5,40-5,50 - to samo w PL 5,70-5,99. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Taa. Tylko bierzcie może pod uwagę wartość złotówki i dolara ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 (edytowane) Przy obecnym poziomie dolara i baryłki ropy cena powinna być dużo, dużo niższa. Właściciele stacji są teraz zadowoleni bo mogą sobie odbić na marżach. Ceny są niższe, ale ......to tylko iluzja tego co być powinno. Teraz garść faktów właśnie z soboty. Koniec euro powinien być czasem obniżek, ale niestety nie. http://biznes.onet.pl/pkn-orlen-podnosi-ceny-benzyny-i-oleju-napedowego,49682,5176279,1,news-detal http://biznes.onet.pl/grupa-lotos-podwyzszyla-ceny-hurtowe-paliw,49682,5176113,1,news-detal Najgorsze są miejsca, gdzie mamy ośrodki egzaminujące kierowców. Tu przykład Sieradza, gdzie egzaminowani są ludzie z całej Polski. Cena paliwa jest zawsze wysoka nawet jak coś delikatnie drgnie w kraju. :) Zwykła zmowa czy tylko dostosowywanie się na zasadzie "a co tam , inni mają drogo to ja też". Edytowane 2 Lipca 2012 przez fredi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Dotyczy to wszystkich stacji Orlen-u i Bliska. kto by tam na takich stacjach tankował. nawet kierowcy wożący paliwo dla ORLENa nie chcą tego wlewać do swoich pojazdów :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 kto by tam na takich stacjach tankował. ja tankuję na Orlenie i nie mam podstaw, by tam nie tankować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 2 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 życzę więc szerokiej drogi bez wody w paliwie i stosu osadu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi