mark_cnk Opublikowano 3 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2012 Witam wszystkich serdecznie. Od pewnego czasu jestem posiadaczem Megane II 1.4 16v '04r. Od samego początku miałem problem z piątym biegiem, a mianowicie jak się podczas jazdy pierw naciśnie hamulec a później sprzęgło to ciężko wyłączyć bieg tak jak by coś go trzymało. Jak np. jadę powiedzmy 80 km/h puszczę gaz, nacisnę sprzęgło, to bieg wychodzi bez żadnych oporów ale jak bym rozpoczął hamowanie i dopiero wcisnął sprzęgło, to bieg można wyłączyć albo siłowo albo chwilę po puszczeniu hamulca. Co prawda nauczyłem się z tym jeździć ale w najbliższy weekend bedę miał trochę więcej czasu, który i tak spędzę przy samochodzie bo kilka rzeczy w zawieszeniu muszę wymienić to bym mógł trochę i z tym się pomęczyć ale nie wiem za co się zabrać, co sprawdzić. Pozdrawiam Marek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 4 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2012 Do sprawdzenia poduszki silnika i skrzyni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mark_cnk Opublikowano 15 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2012 (edytowane) Nie cytujemy w całości posta, pod którym bezpośrednio odpowiadamy! Ile razy trzeba to powtarzać? Dzięki. Winna była poduszka silnika lewa. Tymczasowo (do czasu zakupu nowej) usztywniłem ją wciskając kawałek grubej gumy i nawet ustało delikatne bujanie autem;-) Edytowane 16 Lipca 2012 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 16 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2012 To proponuję wymienić wszystkie za jednym zamachem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi