prostoufc Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Witam Wiem ze jest troszke na ten temat ale to mi nie pomaga bo troche juz zrobiłem z tego co pisało a wiec Megane 2 1.5 dci 165 km paliwo ekodisel, mam go od niedawna ale już się rozczarowałem, wymieniłem olej filtry no i oczywiście rozrząd i wtedy mi powiedzieli ze ma rąbnięty wtrysk i nie chodzi na wszystkich cylindrach ale o tym wiedziałem nawet czułem jak wrzucałem wsteczny bieg trochę telepało ale ok mowie niedługo to załatwię.trochu pojeździłem i wyskoczył błąd Alimentazione Controlare pojechałem do mechanika podpia pod kompa ok 2 wtryski padły, ok wymieniłem tz kupiłem sprawdzone używki wymieniono filtr paliwa przeczyszczono bak wszystkie wężyki.Założone błąd mechanik wykasował chodzi jak ta lala. pojeździłem do pracy i z powrotem i gdzieś po przejechaniu 60 km wyskoczył znów ten błąd pojechałem do mechanika wyskoczyło ze egr dobra wymieniłem na oryginalny. hula jak zły, niestety znów przejechał;em ok 60 km i ten sam błąd do tego zawsze gdy wyskoczy ten błąd przed pracą gdy przestał noc czyli zimny pali za drugim strzałem z START i do tego zakopci na biało po chwili się stabilizuje i nie dymi. nie mam kasy już prawie na niego do tego nie mam pojęcia co to może być może jakieś czujniki ciśnienia regulacji nie wiem sam pomocy !!! aa i w temacie gdy błąd wykasuje to zawsze chodzi bardzo ładnie gdy wyskoczy to robi się to samo jak w/w jakieś pomysły macie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Ten błąd oznacza: Sprawdź wtrysk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prostoufc Opublikowano 12 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 (edytowane) cytat z jakies winy mógł by pasc ? Po co cytujesz całego posta skoro odpowiedasz bezpośrednio pod nim ? Edytowane 13 Lipca 2012 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 Musisz wykonać próbę przelewową wtryskiwaczy. A druga sprawa jest taka że na forum to z milion razy było wałkowane i w szukajce znajdziesz wszystkie informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Ten błąd może też odpowiadać np. za EGR, dokładnie dowiesz się po podpięciu do CLIPa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prostoufc Opublikowano 14 Lipca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2012 dzisiaj byłem u mechanika okazało sie ze 1 wtrysk jak zrobie to zobaczymy czy po 60 km znów cos wyskoczy:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
20 Opublikowano 31 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 W tych silnikach, przy złym paliwie zaciera się pompa wysokiego cisnienia, łuszczy sie czy cos, zapychając nawet nowe wtryskiwacze...nowa poma z tego co kojarze 2500 zł + wtryskiwacze, filtr i czyszczenie układu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi