Skocz do zawartości

co 60 km wyskakuje mi błąd Alimentazione Controlare.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wiem ze jest troszke na ten temat ale to mi nie pomaga bo troche juz zrobiłem z tego co pisało a wiec

Megane 2 1.5 dci 165 km paliwo ekodisel, mam go od niedawna ale już się rozczarowałem, wymieniłem olej filtry no i oczywiście rozrząd i wtedy mi powiedzieli ze ma rąbnięty wtrysk i nie chodzi na wszystkich cylindrach ale o tym wiedziałem nawet czułem jak wrzucałem wsteczny bieg trochę telepało ale ok mowie niedługo to załatwię.trochu pojeździłem i wyskoczył błąd Alimentazione Controlare pojechałem do mechanika podpia pod kompa ok 2 wtryski padły, ok wymieniłem tz kupiłem sprawdzone używki wymieniono filtr paliwa przeczyszczono bak wszystkie wężyki.Założone błąd mechanik wykasował chodzi jak ta lala. pojeździłem do pracy i z powrotem i gdzieś po przejechaniu 60 km wyskoczył znów ten błąd pojechałem do mechanika wyskoczyło ze egr dobra wymieniłem na oryginalny. hula jak zły, niestety znów przejechał;em ok 60 km i ten sam błąd do tego zawsze gdy wyskoczy ten błąd przed pracą gdy przestał noc czyli zimny pali za drugim strzałem z START i do tego zakopci na biało po chwili się stabilizuje i nie dymi. nie mam kasy już prawie na niego do tego nie mam pojęcia co to może być może jakieś czujniki ciśnienia regulacji nie wiem sam pomocy !!!

aa i w temacie gdy błąd wykasuje to zawsze chodzi bardzo ładnie gdy wyskoczy to robi się to samo jak w/w jakieś pomysły macie ?

• 3 tygodnie później...

W tych silnikach, przy złym paliwie zaciera się pompa wysokiego cisnienia, łuszczy sie czy cos, zapychając nawet nowe wtryskiwacze...nowa poma z tego co kojarze 2500 zł + wtryskiwacze, filtr i czyszczenie układu,