tom2125 Opublikowano 18 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2012 :D Jeśli to do mnie pytanie, to tak,naprawiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vista861 Opublikowano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2012 dzisiaj podmieniona sąda przed katalizatorem, (u mnie jest jedna), i zadnej zmniany, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leszkul Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 tom2125 ,czy możesz podpowiedzieć gdzie tkwił problem ,co wymieniłeś ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom2125 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 (edytowane) :P Otóż nic nie wymieniłem :D Uszczelniłem tylko czerwonym silikonem rurki map sensora a zamiast wadliwego czujnika temperatury podpiąłem do wtyczki potencjometr z rezystorem i sam sobie skracam ,,ssanie'' na krótkich dojazdach do pracy :D Edytowane 23 Grudnia 2012 przez tom2125 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vista861 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Jak miałem chwile to zobaczyłem jak wyglądają świece ,świece wymieniane były 3 msc temu... a tak wyglądają: Regulamin forum jasno mówi o zasadach dodawania zdjęć :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Jedź do mechanika na pomiar kompresji w cylindrach... Auto nie pali czasem oleju ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vista861 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 oleju nie ubywa wogóle.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom2125 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Jeżeli odpala dobrze na zimnym to stawiałbym na zbyt,,zimne'' świece, stąd taki wygląd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vista861 Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 zimne ..tzn? może inne powinny być świece i z tego taki problem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Takie świece (okopcone) robią się, gdy jeździsz na krótkich odcinkach. Świeca nie zdąży wtedy osiągnąć swojej temperatury oczyszczania. Efekt taki daje również zastosowanie świecy o niewłaściwej temperaturze oczyszczania (nieodpowiednia świeca do danego silnika). Nie tłumaczy to jednak jednego: Twoje świece są mokre. Albo od oleju (napisałeś wyżej, że oleju nie bierze, tak więc to wykluczam), albo od małej kompresji (mieszanka nie jest dopalana). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vista861 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 zobaczymy jeszcze zrobimy pomiar kompresji w cylindrach..okaze sie, jak nic nie da , jak sie zdenerwuje to zmienie silnik i bedzie po problemie, szkoda nerwów.... Dodano: 27 gru 2012 - 13:38 moi drodzy dzisiaj byłem u kolegi sprawdzić ciśnienie w cylindrach, wygląda na to jak by była uszkodzona uszczelka pod głowicą i przedmuchuje z jednego cylindra do drugiego nie było dobrej kompresji a po za tym dobrze było słychac jaki jest przedmuch, teraz gdy bedzie chwila trzeba zabrac sie za wymianke, i myśle ze będzie już wtedy dobrze;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom2125 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 :!: Do kompletu brakuje tylko opisu w którym momencie i w jaki sposób wychwyciłeś przedmuch i między którymi cylindrami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vista861 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 patrząc od przodu na silnik to nie ma ciśnienia na 3 i 4 cilindrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom2125 Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 nie ma ciśnienia Uszczelka do wymiany to fakt,ale jak już podajesz co było usterką to podaj dla potomnych czy ciśnienie było,,0'' czy tylko dużo niższe od pozostałych i czy niskie ale równe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2012 Wybacz mój sceptycyzm, ale opisz procedurę, jaką zastosowaliście przy mierzeniu kompresji oraz jakie wskazania pokazały się na manometrze. Jak piszesz, że przedmuch jest tak słychać, to miałbyś bardzo duże problemy z odpalaniem auta, silnik by skakał pod maską, byłoby wyraźne pyrkanie z rury wydechowej oraz auto nie miałoby wogóle mocy, a nie tylko na zimnym silniku. Podejrzewam, że ten przedmuch o którym piszesz, to było powietrze wydostające się z cylindra przez otwór świecy podczas suwu sprężania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi