Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Pomocy z wyborem gazownika z okolic Wodzisławia Śląskiego

Bullkiler

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich. Jestem nowym gościem na forum a od miesiaca szczęśliwym posiadaczem Scenica.

Postanowiłem założyć LPG do mojego cuda.

Pomóżcie mi w wyborze dobrego serwisu LPG.

Kiedyś pracowałem w takim jednym i wiem że, nawet najlepszą instalacje można spier..... złym montażem. Mieszkam w Wodzisławiu Śląskim więc fajnie jakby serwis był gdzieś w promieniu 50 km.

Za okazaną pomoc z góry wielkie Dzieki!!!

Kiedyś pracowałem w takim jednym i wiem

Trudno zgadnąć gdzie pracowałeś ale z tego co wiem, to w okolicach Wodzisławia masz Auto-Mix w Skrzyszowie.

Nie wiem jak tam z ich montażem, serwisem i instalacjami ale reklam w Radio 90fm mają wiele.

Sąsiad miał u nich zagazowanego sceniola I ph II 1,6 i nie miał zastrzeżeń. Raz miał jakieś drobne kłopoty, to na czas naprawy otrzymał zastępcze Clio.

http://www.gazautomix.pl/

Jak widzę, te montaże to się za łeb chwytam, ale dzięki temu przyrabiam trochę grosza na poprawkach, podzespoły w 3/4 aut tam zamontowanych nie ma prawa jeździć bez checka, pomijam błędy montażowe. W Jastrzębiu masz EKO-CAR s.c.ul. Przemysłowa 21. Tu się udaj i będzie cacy bo tego człowieka znam (croma1) z lpg forum

Ja zakładałem w mojej megance instalację gazową w Jastrzębiu w 2004r. (www.autogaz-rybnicka.pl). Instalacja została tak skutecznie założona, że do dnia dzisiejszego nie wymagała ingerencji u gazmena. Moim zdaniem warto tam zajechać i zobaczyć co mają do zaoferowania. Co do instalacji ja wybrałbym PRINS'a.

Dla ścisłości, fitry gazowe wymieniam sam.

Edytowane przez gimak

Muszę odwiedzić te serwisy i wybrać. Gaz zakładam we wrześniu jak dozbieram szelestów.

Dodano: 31 lip 2012 - 21:36

Szok!!!! Ta instalacja PRINS'a to koszt prawie 5000 zł. No na takie cuda to mnie nie stać hehehe. Ja to tak pod 3000 zł sie mierze.

Ta instalacja PRINS'a to koszt prawie 5000 zł.

Ja za nią w 2005 r., w ASO Toyoty do nowej corolli płaciłem 6000 zł, ale nie żałuję - zwróciło mi się to jeszcze w czasie gwarancji na samochód.

• 4 tygodnie później...

Witam po dłuższej przerwie.

Stało sie. Na poniedziałek jestem umówiony na montaż lpg. Wybrałem Auto-Mix. Będzie to instalacja na Stag300 ISA2. Pojezdziłem troszkę i jakoś właściciel Auto-mix wywarł na mnie najlepsze wrażenie. Cena 3000 zł nie jest może niska ale za to dostane zbiornik w kole wlew pod klapka i 5 lat lub 100000 gwarancji na całą instalację.

Wiem ,wiem. Mówił mi co i jak ale nie spamiętałem wszystkiego. A tak po prawdzie to 5 lat mam spokój bo jak coś walnie to nie mój problem tylko ich. Auto zastepcze daja na czas każdej naprawy i serwisu wiec brakiem samochodu tez nie musze sie przejmować wrazie w.... W poniedziałek jak będę wiecej wiedział to napisze co i jak.

Dodano: 03 wrz 2012 - 19:45

Witam. Auto odstawione na serwis. Dopytałem i bedzie to:

Stag 300 ISA2

wtryski ac w01

reduktor ac R01

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 18 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!