Piotrekk20 Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 wyświetlił sie komunikat top-up oil co to oznacza :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robercik Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Hmm... może stan oleju w silniku powyżej maximum? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 Jak dla mnie "top-up" to z angielskiego doładowanie (doładuj). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 24 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 A bagnet co pokazuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekk20 Opublikowano 24 Października 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Października 2007 poziom ok 3/4 na bagnecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 25 Października 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2007 stan oleju w silniku powyżej maximum potwierdzam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 No więc i jak ujrzałem tajemnicze: TOP-UP OIL OK Problem w tym, że auto stało pod górkę i poziom oleju na czujniku był poniżej minimum a na dodatek padnięty był akumulator. Nadal więc nie wiem czy ma to znaczyć "dolej oleju" czy "doładuj akumulator" :-P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 23 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2008 W takiej samej sytuacji (auto na sporej pochyłości, po odpaleniu czujnik pokazywał poniżej minimum przez dłuższy czas), takiego komunikatu nie było. Wskazuje to raczej na "doładuj aku". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 3 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2008 A więc NIE! Ten komunikat nie dotyczy akumulatora. Dokładnie brzmi on: TOP-UP OIL LEVEL wcześniej źle go zapamiętałem. To jednak znaczy: Za niski poziom oleju. Sprawdziłem to b. prosto. Samochód znowu stał ok. 30min "pod górę" Po odpaleniu komunikat + SERVICE. Przy ponownym odpaleniu w normalnych warunkach, już było OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bm639 Opublikowano 6 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Lutego 2009 U mnie taki komunikat pojawia się tylko, gdy stoi auto przodem w dół. Pod górę jest OK .... Na bagnecie jest 1/2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
agent00 Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 komunikat "Revisar Nivel de Aceite" co oznacz ??? :roll: a i pali sie servis przy tym komunikacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 18 Lutego 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Lutego 2009 "Revisar Nivel de Aceite" co oznacz ???Skontroluj poziom oleju. Masz ustawiony jęz. hiszpański. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Od jakiegoś czasu pojawia sie mi ten komunikat ( TOP UP OIL LEVEL) , nie chce sie zprzeczać ale z instrukcji wynika iż w takim przypadku oleju jest za duzo a nie za mało? Na dniach bee wymieniał olej i filtry. Ale zastanawia mnie czemu to dziadostwo zapala się tylko podczas parkowania auta na jakiejs nierównosci? Powinienem cos sprawdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 26 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2010 Na 100% za niski poziom oleju. U mnie włącza sie gdy poziom na bagnecie osiąga 0,8-1cm nad znakiem MINIMUM. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Obiboc Opublikowano 29 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2010 Faktycznie, jest tak jak mówicie a dałbym sobie żołedzi wydziobać iż że TOP -UP zanczy za dużo. W najblizszym czasie wymieniam filtry i olej. Moze się mu poprawi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi