grzywka44 Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2012 Koledzy z przyczyn różnych zastanawiam się nad zmianą tapicerki na fotelach w mojej megi (dziura z boku fotela). Mam pytanko czy ktoś już robił takie manewry? Czy może ktoś polecić jakiegoś ogarniętego tapicera w Wawie? Jestem także ciekawy czy ASO sprzedaje np samo obicie foteli. Na allegro są co prawda całe komplety foteli ale stan ich nie jest raczej najlepszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malyv8 Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2012 Też miałem taką diurę w boku lewego fotela, kumaty tapicer na moim regionie ogarnał to w dwa dni, materiał dobrał idealnie coś z palety VW, uzupełnił gąbke tu i ówdzie, i za wszystko zapłaciłem 70 pln. O cenę pokrowca w ASO lepiej nie pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzywka44 Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Chyba to będzie najlepsze rozwiązanie , w ASO ceny z kosmosu bo już dzwoniłem. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Winterfresh Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2012 Malyv8 mógłbyś wysłać zdjęcia jak to wyszło u Ciebie??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk101 Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 A czy jest możliwość zmiany całych obić wraz z pianką nie ruszając całego stelaża?Tzn.chodzi o to że mam okazję kupić ładne fotele w skórze ale są od anglika a chciałbym zostawić moją regulację fotela.Jak wiadomo angliki mają z drugiej strony regulację podnoszenia fotela.A może samo obicie idzie wymienić?Dziękuje i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 A czy jest możliwość zmiany całych obić wraz z pianką nie ruszając całego stelaża? Tak się teraz zastanawiam...Jakby zdjąć całą tapicerkę i przełożyć ją na stelaże obecnych foteli, to chyba powinno zagrać. W końcu tapicerka powinna być identyczna, różnica jest raczej w stelażach. Nie wiem, ale chyba powinno to zagrać, pod warunkiem, że przekładasz tapicerkę prawą, na prawą, lewą na lewą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganelapua Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Witam.Zdjęcie i założenie obić na stelaże nie jest skomplikowane ,raczej upierdliwe(spinki tapicerskie) Nie wiem jak w MegII bo w MegI stelaże są symetryczne tzn. miejsce na regulacje jest z obu stron tak jak i miejsce do mocowania poduszek.Co do obić to niestety w wersji angielskiej trzeba zaszyć otwór po regulacji lędzwiowej i zrobić z drugiej strony.Gąbka zostaje na swoich miejscach (poduszki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szkodliwy Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Witam. Też zamierzam wymienić tapicerkę (półskóra) siedziska fotela kierowcy w GS II ph II. Celem jest pozbycie sie przetarć na siedzisku od strony drzwi. ‘Nową’ mogę za free wziąć z podobnego modelu (puknięty, poducha boczna fotela wywalona, ale tapicerka i gąbka siedziska jest cacy). Krzemyk101 - jak Ci idzie? Koledzy, meganelapua - jakieś materiały, zdjęcia, linki, wskazówki? Przy robocie porobię fotki i opiszę krok po kroku, ale Wasze doświadczenie na pewno ułatwi mi robotę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Co do obić to niestety w wersji angielskiej trzeba zaszyć otwór po regulacji lędzwiowej i zrobić z drugiej strony. Tak, to prawda, ale zawsze można prawy fotel przełożyć z anglika. Będzie regulacja wysokości i regulacja podparcia lędźwiowego.Natomiast na fotelu kierowcy (obecnym) wymienić jedynie tapicerkę i wtedy wyciąć otwór na podparcie lędźwiowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganelapua Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Tak też można ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzywka44 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Ja zmieniam jednak całe fotele i kanapę upolowałem komplet po atrakcyjnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzemyk101 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 A co z tapicerką drzwi?Z tylnymi nie powinno być problemu ale z przednimi już gorzej,chodzi o to że angole mają przyciski od el.szyb na prawych drzwiach a więc ani lewe ani prawe nie będą pasować.Pozostaje chyba tylko dobrać materiał i zrobić u fachowca czy może macie jakieś inne pomysły?Pozdrawiam. Dodano: 07 wrz 2012 - 20:32 A czy różnią się czymś fotele i tapicerka drzwi z wersji ph1 a ph2.Ja mam ph1 i mogę kupić całe wnętrze z wersji po lifcie ale nie wiem czy będzie pasować?Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malyv8 Opublikowano 8 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2012 Malyv8 mógłbyś wysłać zdjęcia jak to wyszło u Ciebie??? Wyszło to tak. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/026dc341cb2817c9.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b3f5787f46b113a3.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi