colins Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Powoli poznaję ten mój nowy/stary nabytek i wczoraj przy oglądaniu podwozia zauważyłem, że w obu progach z tyłu (przed tylnymi kołami)wsadzone są takie gumowe zaślepki. Jedna z tych zaślepek (w lewym progu)zaczyna mi wylatać i w związku z tym mam pytanie. Czy można te dziury po zaślepkach całkowicie zakleić czy może jednak pełnią one funkcję odpływu wody, która ewentualnie może zebrać się w progu? :) Choć patrząc na mój prawy próg wydaje się, że zaślepka siedzi szczelnie więc chyba woda nie mogłaby tamtędy spłynąć. :) Jakieś sugestie? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gimak Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2012 Sprawdzić czy brzegi otworu rdza nie chrupie i zaślepić, bo inaczej błota ci do progu nadmucha. Przy okazji sprawdź drożność otworów spływowych dla wody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 No i tak zrobię. Dzięki za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Nowe, oryginalne zaślepki w ASO kosztują tylko 1,2zł. Cena ze stycznia 2011, kiedy je kupowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Rzeczywiście niektóre ceny w ASO Renault pozytywnie zaskakują. Ostatnio kupowałem ten dekielek, który zakręca się na reflektorze z tyłu po wymianie żarówki i za oryginał zapłaciłem zaledwie kilka zeta. A powiedz mi szefie :), skoro wymieniałeś u siebie te zaślepki progów, to jak je tam się wtyka? Tak po prostu od dołu na wcisk czy jak? :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Ja akurat zgubiłem ze starszego sceniola tą, widoczną w nadkolu tylnym, nad tuleją tylnej belki. Prawdopodobnie odpadła razem z bryłą zamarzniętego śniegu. Montuje się je przez wciśniecie większej części z rowkiem w owalny otwór w blasze i rozparcie zaślepką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2012 Dzięki za pomoc. Po urlopie podjadę do ASO w mojej metropolii :) i spróbuję to zamówić. A tymczasem pozdrowionka z Kotliny Kłodzkiej. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek_radek Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 (edytowane) gojgien a da sie kupic te zaslepki przez jakis sklep internetowy ?? moze gdzies ktos jakis namierzyl bo szukam po internecie i nie moge tego znalesc Regulamin pkt. 5.6, pkt. 5.7 0cool Edytowane 21 Sierpnia 2012 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2012 Nie mam pojęcia, kupowałem w ASO. Jeśli znajdziesz, zapewne przepłacisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
presidente Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Tak w ASO bez problemów. Też kupowałem jakieś 3 miesiące temu. Montowane normalnie na wcisk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Obecnie kosztują 1,8 zł, kupowałem dzisiaj, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colins Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 I znów ASO Renault zadziwia pozytywnie cenami. Za niecałe 2 zeta to i ja pofatyguję się do serwisu. Przemo, a wiedzieli w ogóle o co chodzi, gdy spytałeś czy musiałeś podać numer części? ;) W ogóle ta zaślepka ma jakiś numer katalogowy? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Wiedzieli, facet nawet sprawdzał czy czasem nie ma na stanie, a nr 770374272. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi