damianmlo Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Witam, Prosiłbym o ocene linku aut, oczywiśćie Megane II Cabrio, jak wygląda sprawa z eksploatacją tego samochodu? Spotkałem się z opiniami ludzi którzy użytkują cabrio (przeważnie peugeot 206cc) i twierdzą, że cieknie im woda z dachu podczas deszczu, roztopów. Czy tutaj też takie problemy występują i jak się z nimi borykać? LINK LINK 2 LINK 3 LINK 4 Z góry dziękuję, Pozdrawiam Dodano: 12 sie 2012 - 09:21 Może ktoś się wypowiedzieć w moim temacie? Edytowane 10 Sierpnia 2012 przez damianmlo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) Do wszystkich co podałeś ze zdjęć nie ma sie do czego przyczepić. Widać że niektóre są sprzedawane przez osoby prywatne czy salon samochodowy (pewnie został w rozliczeniu). Jeżeli nie kupisz od Turka to pewnie to będzie dobry samochód. Ten 3 ma niższy przebieg więc nim bym się zainteresował i sprawdził (to ten z rozliczenia lub lepszy komis). Widać też ile tak naprawdę robią w Niemczech kilometrów kabriolety i teraz porównajcie przebiegi takich samochodów sprowadzanych sprzedawanych w Polsce (nawet te co były dawane do oceny na tym forum). Co do opinii na temat CC w tym dziale było juz to kilka razy opisywane - poczytaj. Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianmlo Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 A jak wygląda spalanie tej benzyny 2.0T? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 (edytowane) W tym silniku wszystko zależy od stylu jazdy. Na początku będziesz zachwycony dynamiką i przyśpieszeniem, więc pewnie spalanie Ci uroście do ponad 10litrów. Jak się przyzwyczaisz to spadnie. Nie mam CC tylko Scenica Granda i przy jego 1,5tony i wyższej budzie pali w zależności od stylu jazdy. Ostatnio miałem średnią 8,9litra przy głównej jeździe koło komina i trochę po mieście. Na trasie jak będziesz jechał zgodnie z przepisami :) (90km/h) to Ci weźmie ok. 7litrów. Dlatego w takim silniku wszystko zależy od stylu jazdy, niestety nie zachęca on do spokojnej jazdy :). Edytowane 12 Sierpnia 2012 przez mireczek01 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufo23 Opublikowano 12 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2012 z tym 2.0 16v, raczej dynamiką nie będzie zachwycony. za ciężkie auto na ten silnik, aby się zachwycać. Źle nie jest, ale demonem prędkości nie jest. Jako ciekawostka, bo pytałeś o przeciekaniu. Jakieś 3 tygodnie temu podczas ostrej nawałnicy zalało mi fotel pasażera. Długo dociekałem dla czego, gdyż stało się to pierwszy raz od roku. Diagnoza - Nne domknięty dach... A przyczyną było zbyt wczesne wyłączenie silnika przy zamykaniu dachu. Wtedy zasilanie zamykania idzie z akumulatora i widocznie kotwy do końca nie dociągnęły dachu z powodu słabego zasilania. no i zalało środek... ale nie najgroźniej. Ogólnie auto super. Jak znajdziesz w super stanie, to się rozkochasz, i z dachem i bez :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianmlo Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Auto zakupione więc myślę, że chyba temat do zamknięcia Wrażenia jak najbardziej pozytywne, jestem bardzo zadowolony :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Jaki wybrałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianmlo Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2012 Nie działa już do niego link, ale kupiłem w silniku 1.9 dCi 120 PS w wersjii Karmann. Grzane fotele, klima automatyczna, czarna skóra, zmianiarka na 6 płyt itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi