Marcin Szymansk Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Witam, Stara się człowiek, dba, od ust sobie odejmuje ostatni grosz i wydaje u mechanika aby renatka była jego dumą i nie sprawiała niespodzianek, a na koniec ślepy los zsyła jaja o średnicy 7 cm z nieba i to jest już koniec. Poniżej fotki mojej megi po przejściu gradu na Mazurach w poniedziałek. Jak myślicie, można to wyciągać bez lakierowaniaczy tylko wymiana przedniej i tylnej maski na nowe elementy plus szpachla na dachu? Pozdrawiam Marcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Poczytaj, na forum kiedyś pisali o suchym lodzie. http://megane.com.pl/topic/1525-suchy-lod-metody-na-usuniecie-wgniecen-bez-lakierowania/page__p__9030__hl__suchy+l%C3%B3d__fromsearch__1#entry9030 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Widziałem ten temat, ale chyba nie przy tej skali. Ja widziałem auto tylko na fotkach bo jest z żoną na wakacjach, ale wg jej obliczeń na samym dachu jest ponad 30 dołków więc tu trzeba coś poważniejszego, poza tym obejrzyj pierwsze zdjęcie. Dziura na klapie jest dosyć głęboka więć tego chyba nie wyciągnie bo marne miejsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 W ubiegłym roku podobnej wielkości grad przeszedł nad RYBNIKIEM. po nim jeszcze kilka nawet tydzień temu wielkości orzechów włoskich. Od tego czasu, systematycznie po takich nawałnicach, w lokalnym radio. reklamuje się niejaki Grzegorz Milion, który ponoć to prostuje, bez napraw lakierniczych tak, że śladów nie widać. Osobiście nie widziałem jak to wyglądało przed i po naprawie, to co wiem opieram na reklamach w lokalnym Radio90FM. Tu masz namiary: http://www.firmy.net/WRVFD,usuwanie-wgniecen-bez-lakierowania,S659.html http://www.usuwanie-wgniecen.com.pl/pl/site/start.html Zadzwoń, podpytaj, czasami nawet warto tyle dojechać, 2 dni stracić, by było bez lakierowania i szpachli. post nie jest ofertą reklamową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Dzięki,. W czwartek sprowadzam auto do domku, szkoda już zgłoszona do ubezpieczenia i zaczynam tour po warsztatach. Na razie mam trzy do sprawdzenia. Ten będzie czwarty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawa7777 Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 daj znać co wyszło, mam (na szczęście ) mniej ale są, takich kwiatków po gradzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Generalnie muszę sprawdzić czy gdzieś nie jest pęknięty lakier bo inaczej popij wodą. Plus nie może być wgniotek na rantach. ALe tego nie widac na zdjęciach i dopiero jak ją oblukam to dam znać co wyszło. Czyli około czwartku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 współczuje, kiedyś tego nie było, a teraz co burza to grad, co chwilę się słyszy jak ludzie tracą dach nad głową.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 a teraz co burza to grad, co chwilę się słyszy jak ludzie tracą dach nad głową.. Kiedyś nie było internetu, kilku konkurujących pomiędzy sobą telewizji i portali informacyjnych. Teraz każda sensacyjna informacja jest zdobywana błyskawicznie i rozchodzi się szeroko. To także wzmaga odczucie, że jest gorzej jak kiedyś. Niestety nikt o tym głośno nie mówi, że nawałnica i tragedia jest wodą na młyn węszących i czekających na sensację pismaków i dziennikarzy telewizyjnych. To ich kasa, a nikt przecież nie zabija kury znoszącej złote jaja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 też prawda, ale klimat w Polsce zmienia się coraz częściej pojawia się grad i silne wiatry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 No i wszystko wiem. A w zasadzie to nic. Szkoda wyceniona przez Allianz na 7400zł. ASO wyceniło naprawę na 16300zł. Wycena w SMART PLUS i innych firmach usuwajacych wgniecenia zaczyna sie od 4500zł za tylna klapę i środek dachu po 6500 za sam dach, drzwi, błotniki bez tylnej maski, przedniej maski, i boków dachu. Sam dach ma ok. 350 dziurek, generalnie SMART-y za bardzo nie chcą się brać za wyciąganie dziurek bo mówią, że np. dach moze na koniec byc i tak pływający. Tak więc skończy się to szkodą całkowitą, Czy ktos wie jak wygląda procedura? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 A nie możesz tego załatwić bezgotówkowo Ubezpieczalnia - ASO. Wtedy oni sami będą się kosztami zajmować a Ty będziesz mieć furkę naprawianą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Wynika z powyższego, ze na obecny klimat i gradobicia trzeba było by BWP-a albo BRDM-a zakupić, a nie osobówkę. Przykładowo z takim wypasem: http://jaker87.wrzuta.pl/obraz/6gDlA8K1ZEs/wn_trze_odnowionego_brdm-2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marcin Szymansk Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 A nie możesz tego załatwić bezgotówkowo Ubezpieczalnia - ASO. Wtedy oni sami będą się kosztami zajmować a Ty będziesz mieć furkę naprawianą Nie bardzo, bo wartość auta wg. eurotaxu to około 15.000 i cen z allegro to około 18.000 - 19.000zł. A to oznacza wg. pełnego kosztorysu ASO szkodę całkowitą. generalnie największym problemem jest dach, maski, drzwi do wymiany, ale dach... A jak zacznie partacz dłubać to lepiej zostawic jak jest bo przynajmniej nie rdzewieje. Tak więc ani kasy ani auta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Do Miliona dzwoniłeś???? Nadal się ogłasza.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi