airbites Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Wczoraj jak jechałem nad norzem to przy wyprzedzaniu auto przestało wyprzedzać(nawet gaz do dechy) i zaczeło reagować jak obr. pokazał jakiś 3.2 obr/min ale bardzo wolno i obojetie czy na 4 czy na 5 biegu. Co moze byc przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mireczek01 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Dopisz trochę więcej szczegółów, czy te objawy przeszły i jak tak to po jakim czasie, czy dalej tak jest, jak długo trwało, czy niedawno coś było robione itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcz_07 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 a co się dzieje rano jak zimny? jak chodzi na biegu jałowym? żadnych kontrolek nie wyświetla? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2012 Panowie Airbites ma cały czas problem z silnikiem w swoim samochodzie. Podejrzewam że są to dalsze kłopoty z nim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Jadę stałą prędkość np. 90km/h i cche wyprzedzić to delikatnie dodaje gazu i potem daje do dechy a auto nie przyspiesza od razu tylko bardzo wolno i muszę kilka razy dodawac pedał gazu zeby zareagował. Jak dodaję powoli gaz to reaguje, a jak szybko dodaje gazu to nie reaguje tylko jakiś dzwiek wytwarza. Spróbowałem robić na postoju dodająć gaz do dechy na 1 biegu zeby robić ,,palenie opon,, ale nic z tego. tylko jakiś dzwiek i szarpniecie i ruszył powoli. Tylko nie ma problemu jak temp. na dworze jest powyżej 30 stopni i jak jest duszno to rusza z piskiem, szybko reaguje na gaz. Silnik pracuje równo na biegu jałowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jezior85 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Mam podobnie ale nie doszedłem co może być przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Merkaba Opublikowano 1 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Września 2012 (edytowane) Na początek podłączenie pod kompa i odczytać co go tam boli. Może być wszystko i nic, na początek spróbować można odłączyć przepływomierz i/lub egr. Edytowane 1 Września 2012 przez Merkaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 2 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 W benzynowym nie ma, jest przepustnica. Można sprawdzić odłączająć przepustnicę jak będzie zachowywać auto? I czy czujnik stopu ma wpływ na moc silnika w benzynowym? bo wiem ze w dieslu ma wpływ ale w benzynowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 Airbites jak odłączysz przepustnice to w jaki sposób chcesz auto wkręcić na obroty? Przepustnica jest sterowana elektrycznie, podejrzewam, że kończy się ścieżka potencjometria na pedale gazu. Ale trzeba to sprawdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 2 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2012 I czy czujnik stopu ma wpływ na moc silnika w benzynowym? bo wiem ze w dieslu ma wpływ ale w benzynowym? Skoro wtryskiem paliwa, krokowcem, steruje komputer, to nic nie stoi na przeszkodzie, by pobierał tak jak w dieslu info z tego czujnika i tak samo komenda "hamuj" miała priorytet przed komendą "przyspiesz". A skąd to brać jak nie z tego czujnika, lub systemu pompy ABS. Są to jednak niesprawdzone moje przypuszczenia. Trzeba by w fachowych dokumentach zasilania silników benzynowych pogrzebać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi