D-M Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 A czytałeś podpis na fotce? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Ja właśnie jestem w trakcie oczekiwania na takie zdjęcie :D Nie pamietam nawet ile na ile jechałem :D Przyjdzie to zobaczymy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Dla mnie również,ale widocznie godzina nie ma tu znaczenia :D Ale podobno jak zostaną na drodzę tylko czynne fotordary to wszystkie będę ustawione tak że jak przekroczysz prędkość o 10km/h to będą cykały zdjęcia. Tak ale przynajmniej wtedy będą oblepione na żółto i będą lepiej widoczne :D Cholera. A mnie dziś chyba straż miejska ustrzeliła ;] Jechałem chyba 64 na 50tce z górki. Chociaż mam nadzieję,że jechałem jednak równo 60 i zdjęcia się nie doczekam. A jak się doczekam to pewnie pojadę do nich i się dogadam ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stanleus Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 tak nawiasem, do jakiego czasu można się spodziewać zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 (edytowane) do jakiego czasu można się spodziewać zdjęcia? Do 180 dni od popełnionego wykroczenia. Edytowane 9 Września 2012 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cruel Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 (edytowane) Chyba,że fotoradar straży miejskiej to w zasadzie na drugi dzień od zrobienia fotki wysyłają. Chyba,że stacjonarny to 1-2 razy na tydzień z niego wysyłają. Uogólniając to jeśli ze straży miejskiej to w ciągu tygodnia-dwóch od zrobienia fotki. Aston,mylisz się. Oczywiście 180dni. Ale od UJAWNIENIA wykroczenia. Czyli od "opróżnienia" skrzynki,które może nastąpić powyżej tych 180 dni :D Edytowane 9 Września 2012 przez Cruel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Ale zawsze jest ta niepewność. :D Sam ostatnio dostałem ze straży "wiejskiej" fotkę o przekroczeniu prędkości 77/50km tylko że w Zgierzu w tym miejscu (obok jednostki wojskowej na Konstantynowskiej) się ustawiają aby jak najwięcej jeleni złapać. 4 punkty dostałem i 100zł dla dr prezydent na wycieczki zagraniczne wybuliłem. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 9 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Września 2012 Tak ale przynajmniej wtedy będą oblepione na żółto i będą lepiej widoczne :D I teraz obowiązki fotoradarów przejmuje ITD z tego co wiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 11 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Jak ITD przejmie to nie dostaniesz zdjęcie auta i będą fałszować prędkość z jaką jechałeś żeby mogli więcej zarabiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 To nic innego jak maszynka do wyciągania pieniędzy. O ile stacjonarne radary są stawiane zwykle w miejscach niezbepiecznych i faktycznie mogą jakoś dyscyplinować kierowców to mobilne fotopstryki będące w posiadaniu gmin i "strażaków" miejskich służą wyłącznie do zarabiania pieniędzy. Zawsze powtarzam, nie tędy droga, dajcie ludziom normalne drogi i bezpłatne "S" zamiast drogich "A" to wypadków będzie mniej. Ale komu się opłaca wydawać na drogi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 To nic innego jak maszynka do wyciągania pieniędzy. Święta prawda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Jeszcze denerwujące jest to że ktoś ci wystawia mandat za wykroczenie a sam je łamie,i to jeszcze gorsze jak zwykli kierowcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 11 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 Dzis dostałem kolejny mandat ale zdjęcie od tyłu ze jechałem w trasie po za miastem o 20 km/h więcej. Zastanawiam czy nie fałszują predkość., tyle razy przejeżdżałem tą trasę i tym roku mandaty? Co za kraj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 11 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 kanar666- dobrze mówi polać mu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Ja ostatnio to dopiero miałem pecha :D w czwartek mandat jak pisałem wyżej i w poniedziałek znowu mnie złapali,91/70 km/h ale to już 50zł bez punktów karnych :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi