Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Mandaty- zdjęcia przekroczenia

airbites

Rekomendowane odpowiedzi

Popieram kolegę powyżej. Nie rozumiem oburzenia ludzi, którzy narzekają, że radary to maszynki do zarabiania pieniędzy. Mnie ani razu taka maszynka nie złapała, ani razu nie płaciłem. Da się? Da. Jak się Wam tak śpieszy, to płaćcie, w czym macie problem? :D

CareK już się bałem i myślałem, że palniesz, że nigdy nie złamałeś, nie łamiesz i nie będzie łamał przepisów: czy to świadomie czy przez nieuwagę.

W to, że żaden fotoradar nie zrobił Ci fotkę mogę uwierzyć. Wszystko przed Tobą - nawet jak się będziesz starał, zawsze możesz zrobić błąd :D

W przeciągu mojej 8-letniej kariery za kółkiem dostałem mandat za prędkość tylko dwa razy :D Staram się jeździć zgodnie z przepisami, ewentualnie przekraczając nieznacznie prędkość (max do 10km/h), oczywiście w miejscach do tego możliwych. Np na ekspresówce spokojnie wystarczy mi 120km/h, na autostradzie 140km/h również mnie satysfakcjonuje. Nie śpieszy mi się na drodze, życie nauczyło mnie, że jak ktoś się śpieszy to jest w miejscu docelowym kilka/naście minut wcześniej niż ja. Na tyle mogę sobie pozwolić.

Edytowane przez CareK
  • +1 1

Ja ostatni raz płaciłem rok temu, ale wtedy miałem pecha, bo w niedużym odstępie upolowali mnie 2 razy, a zdjęcie dostałem chyba tylko raz, za to tydzien temu jak jechałem do Łodzi to upolowałem sobię Land rovera cały czas za nim 180, troche się poganialiśmy i odpuściłem, chwile potem stał upolowany :D zawsze jestem zdania, że lepiej puścić przed siebie i jechać za kimś :D

Ja przestrzegam ograniczeń prędkości, nie dostałem jeszcze nigdy mandatu, a prawko mam ponad 11 lat. Co nie zmienia faktu, że ukrywanie się w krzakach z mobilnym fotopstrykiem np. przed końcem ograniczenia to dla mnie dalej maszynka do wyciągania pieniędzy, a nie walka o bezpieczeństwo na drodze - http://forum.gazeta.pl/forum/w,510,98055614,98055614,Bialy_Bor_Czlochow_wysyp_przenosnych_radarow.html

I nawet w tym Białym Borze mnie nie złapali na siano :D, było o tym w Uwaga TVN.

Edytowane przez Krzychu

W przeciągu mojej 8-letniej kariery za kółkiem dostałem mandat za prędkość tylko dwa razy :D Staram się jeździć zgodnie z przepisami, ewentualnie przekraczając nieznacznie prędkość (max do 10km/h), oczywiście w miejscach do tego możliwych. Np na ekspresówce spokojnie wystarczy mi 120km/h, na autostradzie 140km/h również mnie satysfakcjonuje. Nie śpieszy mi się na drodze, życie nauczyło mnie, że jak ktoś się śpieszy to jest w miejscu docelowym kilka/naście minut wcześniej niż ja. Na tyle mogę sobie pozwolić.

Oj ty piracie!!!! Łobuzie!!!!

To po co był ten pouczająco-zakamfluwano-ironiczny-post? :D

I znów będzie można swobodnie przekraczać prędkość o ponad 50km/h?

Ja ostatnio dostałem fotkę od straży "wiejskiej" zrobioną w kwietniu.

Zrobiona przenośnym radarem, na liczniku 64 na 50 dozwolone.

Tyle że zdjęcie zrobione od tyłu, na zdjęciu jest drugi samochód (jadacy przede mną) i mój samochód ma jeszcze 2 współwłaścicieli.

Długo myśleliśmy co im odpisać, nie mogą ukarać całej trójki bo nie istnieje coś takiego jak odpowiedzialność zbiorowa, zdjecie zrobione od tyłu, więc nie wiadomo kto prowadził,

samochód ma w sumie trzech włascicieli, każdy mógł użyczyc samochód komu kolwiek i wcale nie musi tego pamiętać, no i ten drugi samochód na fotce. Teoretycznie można długo odbijac piłeczke, tylko czy się opłaca? Bo jak zaczną wzywać do wyjaśnień, a ta wieś 300 km ode mnie, to ja na paliwo wydam więcej niż 100 PLN. Co sądzicie?

Edytowane przez vitoo