Optima Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 A ja już odliczam. 30 września kasuje mi się 10 punktów i znów czysta kartoteka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 I znów będzie można swobodnie przekraczać prędkość o ponad 50km/h? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Noooo.... :D To już moje drugie 10 punkcików. Ostatnie miałem w 2004. Ja szaleć to szaleć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baciuś Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Ja szaleć to szaleć. dokładnie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jasiu105 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 To nic innego jak maszynka do wyciągania pieniędzy. jedz na ograniczeniu do 50km/h z predkoscia 50-55km/h wtedy moga cie w pompke cmoknac :D jedziesz szybciej niz dozwolone wiec musisz placic . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Popieram kolegę powyżej. Nie rozumiem oburzenia ludzi, którzy narzekają, że radary to maszynki do zarabiania pieniędzy. Mnie ani razu taka maszynka nie złapała, ani razu nie płaciłem. Da się? Da. Jak się Wam tak śpieszy, to płaćcie, w czym macie problem? :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 CareK już się bałem i myślałem, że palniesz, że nigdy nie złamałeś, nie łamiesz i nie będzie łamał przepisów: czy to świadomie czy przez nieuwagę. W to, że żaden fotoradar nie zrobił Ci fotkę mogę uwierzyć. Wszystko przed Tobą - nawet jak się będziesz starał, zawsze możesz zrobić błąd :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 (edytowane) W przeciągu mojej 8-letniej kariery za kółkiem dostałem mandat za prędkość tylko dwa razy :D Staram się jeździć zgodnie z przepisami, ewentualnie przekraczając nieznacznie prędkość (max do 10km/h), oczywiście w miejscach do tego możliwych. Np na ekspresówce spokojnie wystarczy mi 120km/h, na autostradzie 140km/h również mnie satysfakcjonuje. Nie śpieszy mi się na drodze, życie nauczyło mnie, że jak ktoś się śpieszy to jest w miejscu docelowym kilka/naście minut wcześniej niż ja. Na tyle mogę sobie pozwolić. Edytowane 12 Września 2012 przez CareK 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Ja ostatni raz płaciłem rok temu, ale wtedy miałem pecha, bo w niedużym odstępie upolowali mnie 2 razy, a zdjęcie dostałem chyba tylko raz, za to tydzien temu jak jechałem do Łodzi to upolowałem sobię Land rovera cały czas za nim 180, troche się poganialiśmy i odpuściłem, chwile potem stał upolowany :D zawsze jestem zdania, że lepiej puścić przed siebie i jechać za kimś :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 (edytowane) Ja przestrzegam ograniczeń prędkości, nie dostałem jeszcze nigdy mandatu, a prawko mam ponad 11 lat. Co nie zmienia faktu, że ukrywanie się w krzakach z mobilnym fotopstrykiem np. przed końcem ograniczenia to dla mnie dalej maszynka do wyciągania pieniędzy, a nie walka o bezpieczeństwo na drodze - http://forum.gazeta.pl/forum/w,510,98055614,98055614,Bialy_Bor_Czlochow_wysyp_przenosnych_radarow.html I nawet w tym Białym Borze mnie nie złapali na siano :D, było o tym w Uwaga TVN. Edytowane 12 Września 2012 przez Krzychu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 W przeciągu mojej 8-letniej kariery za kółkiem dostałem mandat za prędkość tylko dwa razy :D Staram się jeździć zgodnie z przepisami, ewentualnie przekraczając nieznacznie prędkość (max do 10km/h), oczywiście w miejscach do tego możliwych. Np na ekspresówce spokojnie wystarczy mi 120km/h, na autostradzie 140km/h również mnie satysfakcjonuje. Nie śpieszy mi się na drodze, życie nauczyło mnie, że jak ktoś się śpieszy to jest w miejscu docelowym kilka/naście minut wcześniej niż ja. Na tyle mogę sobie pozwolić. Oj ty piracie!!!! Łobuzie!!!! To po co był ten pouczająco-zakamfluwano-ironiczny-post? :D I znów będzie można swobodnie przekraczać prędkość o ponad 50km/h? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vitoo Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 (edytowane) Ja ostatnio dostałem fotkę od straży "wiejskiej" zrobioną w kwietniu. Zrobiona przenośnym radarem, na liczniku 64 na 50 dozwolone. Tyle że zdjęcie zrobione od tyłu, na zdjęciu jest drugi samochód (jadacy przede mną) i mój samochód ma jeszcze 2 współwłaścicieli. Długo myśleliśmy co im odpisać, nie mogą ukarać całej trójki bo nie istnieje coś takiego jak odpowiedzialność zbiorowa, zdjecie zrobione od tyłu, więc nie wiadomo kto prowadził, samochód ma w sumie trzech włascicieli, każdy mógł użyczyc samochód komu kolwiek i wcale nie musi tego pamiętać, no i ten drugi samochód na fotce. Teoretycznie można długo odbijac piłeczke, tylko czy się opłaca? Bo jak zaczną wzywać do wyjaśnień, a ta wieś 300 km ode mnie, to ja na paliwo wydam więcej niż 100 PLN. Co sądzicie? Edytowane 12 Września 2012 przez vitoo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 100zł, jechałem 60 w zabudowanym doszedłem do wniosku, że rozpędze się do 70 wrzuce piątke i za przystankiem cap :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CareK Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Oj ty piracie!!!! Łobuzie!!!! To po co był ten pouczająco-zakamfluwano-ironiczny-post? :D Po to, by pokazać, że potępiam taką jazdę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 12 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2012 Ja z kolei jak w pracy bym jeździł przepisowo to bym zapomniał co to jest obiad :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi