kamilqu Opublikowano 13 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2012 Wcześniej tego nie zauważyłem, ale gdy wczoraj chciałem trochę przypalić gumę wyłączam ASR patrzę a za chwilę on jest włączony ponownie. Kontrolka znikła. Próbuję wyłączyć jeszcze raz na chwilę kontrolka się zapala i znowu gaśnie po czym nie można było już wcale wyłączyć. Po ponownym uruchomieniu auta rano sytuacja taka sama. Czy spotkał się ktoś z was może z takimi objawami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
revolta Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 U mnie w Megan II jest identycznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Niby auto to nie samolot, jednak warto w takich przypadkach w instrukcje popatrzeć. Wyłączenie ASR jest możliwe ale po przekroczeniu szybkości 50km/h wyłączenie jest automatycznie dezaktywowane, by działał ESP, który jest sparowany z ASR. po przekroczeniu tego progu szybkości wyłączenie układów jest niemożliwe. Teraz to dopasuj do swoich szybkości, czy czasem nie miałeś już ponad 50km/h gdy chciałeś układy wyłączyć, a one nie reagowały na wciskanie przycisku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukmroz1992 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Jeśli chcesz to próg 50 km/h można elektronicznie (komputerowo) zmienić. Czyli zwiększyć np do 80 lub 100 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Od ostatniej soboty śliczne "KOMUNISTYCZNE BÓG ZAPŁAĆ" za taka możliwość. W temacie stłuczka... jest to opisane jak przy prędkosci lekko ponad 50 mój sceniol starszy wyleciał z toru jazdy na zjeździe z A1 i skończył u blacharza. Auto oczywiście bez ESP, więc podobnie jak proponowane podniesienie progu dezaktywacji blokady ASR/ESP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skazi Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 (edytowane) Jeśli chcesz to próg 50 km/h można elektronicznie (komputerowo) zmienić. Czyli zwiększyć np do 80 lub 100 km/h od niedawna sam jestem posiadaczem meg II i podobnie jak autor chcialem troszke poszalec i wyczailem wlasnie zaleznosc z ta predkoscia 50km/h. Ciekawi mnie natomiast to co napisal lukmroz, jak scislej do tego podejsc? ASO? Macher w normalnym serwisie? A moze samemu :!:? Regulamin pkt. 5.6 -Prezes Edytowane 11 Stycznia 2013 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi