wisniax2 Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 (edytowane) Cześć wszystkim dzisiaj odebrałem auto od mechanika po wymianie sprzęgła i zauważyłem że sprzęgło łapie niżej ale po 100km sprzegło łapie już na samym końcu, to znaczy że aż musze stopę od podłogi podnieść żeby ruszyć. Czy da sie to jakoś wyregulować bo wolał bym żeby sprzęgło łapało od podłogi? z\Z góry dziękuje za wszystkie opdowiedzi. Mój samochód to megane 2 1.6 16v z 2003r. Regulamin pkt. 5.7 Nie da się tak czasem kropki wstawić czy też przecinka Zdanie zacząć z WIELKIEJ litery. -Prezes Edytowane 18 Września 2012 przez wisniax2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody15 Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Albo jest źle odpowietrzone albo źle zamontowane,regulacji nie ma bo to hydrauliczny układ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniax2 Opublikowano 18 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 A da się to jakoś odpowietrzyć ? bo mechanik mówił mi że tego sprzęgła sie nie odpowietrza. Prorze podpowiedzieć jak to sie robi bo aż się przeraziłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 To zmień mechanika, bo za bardzo nie zna się na swojej robocie. Jasne że się odpowietrza bo to jest układ hydrauliczny wykorzystujący płyn hamulcowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniax2 Opublikowano 18 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Ale jak z hamulcami niebyło nic robione to czy też trzeba odopwietrzać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 A ruszany był wysprzęglik ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wisniax2 Opublikowano 18 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 (edytowane) Tego to niewiem. a powinienem wymienić go razem ze sprzęgłem . Czy da się ten ywsprzęglik teraz wymienić bez zrzucania skrzyni. Były zmieniane klocki tył i przód i teraz gdy przytrzymuje pedał chamulca to opadaa pedał i obroty też a jak na pompuje go to obroty wskakują na 900 Edytowane 18 Września 2012 przez wisniax2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 18 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2012 Tego to nie wiem. a powinienem wymienić go razem ze sprzęgłem . Czy da się ten ywsprzęglik teraz wymienić bez zrzucania skrzyni. No raczej powinno się wymienić, bo robota jedna. I bez demontażu skrzyni teraz wymiana jest jego nie wykonalna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi