arturek295 Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Panowie ja tak na dwa fronty(tylko nie bijcie) bo jeszcze nie wiem co robić czy brać I czy II możecie ocenić z grubsza ten model http://moto.allegro.pl/rodzinny-renault-scenic-ii-1-9-dci-6-biegow-klima-i2619371533.html będę bardzo wdzięczny Dodano: 20 wrz 2012 - 18:03 I jeszcze jeden kochani wydaje mi się że sensownie opisany ale to mówi laik:), popatrzcie na niego..ile by kosztowały naprawy które są pokazane?? 1. http://moto.allegro.pl/rodzinny-scenic-ii-1-9-dci-po-przegladzie-bonusy-i2640150799.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Ten z Wieliczki: -brak podanego przebiegu; -brak informacji o przebiegu; -z plakiem przekroczyli punkt krytyczny; -wymienił turbinę i sprzedaje? Mam obawy... Drugi: -bardzo dużo informacji; -trochę zmęczony zewnętrznie, ale przynajmniej wiadomo co jest (mój poprzedni SI oraz obecny SII były poobijane i wolałem takie niż z diabli wiedzą jak szpuncone); -podłokietnik nie z tego samochodu (inny kolor obicia i nie jest przesuwany ze schowkiem, takie też były jako opcja do wersji z normalnym ręcznym lub tych z elektrycznym), dobrze że jest ale nie daj się w razie czego zagadać że to ten lepszy; -brak zdjęć prawego boku; Chyba warto obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturek295 Opublikowano 20 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 No właśnie ten drugi jest bardzo fajnie opisany, miałem nadzieje że mimo wszystko będzie najbardziej ok...jutro bym go chciał zobaczyć dlatego fajnie wiedzieć na co popatrzeć jeszcze i o co zapytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Podał VIN więc może uda się wywiedzieć w ASO. Jeżeli nawet nie robił tych rzeczy w ASO a ma faktury to nadal uważam że warto się zainteresować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturek295 Opublikowano 20 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Nat ta deklaracje czekałem:) jutro sie wybiore i go zobaczę...na żywo inaczej niż na zdjęciach choć mogł trochu więcej zdjęc pokazać bo opis jest jak u żadnego innego:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 IMHO ten pierwszy też nie jest "zły", bo podstawowa rzecz, to z polskiego źródła. oglądnąć go i sprawdzić braki można. w drugim jak się zabierzesz za malowanie, to kasując 500 PLN od elementu też będziesz musiał dołożyć $$. no i koniecznie naklejka na malowany narożnik (ale już będzie mieć inny odcień, bo nowa), bo jak go będziesz chciał sprzedać to będą trudności :D - kupującemu napiszemy, że nie ma naklejki i że w ogóle malowany jest :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pizza Opublikowano 20 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2012 Jak sprzedawałem swojego SI (poszukaj na forum wpisując w szukajkę "Jaśniepan" :D ) też taką epistołę napisałem. I sprzedawałem bardzo długo... Co do lepszego stanu naklejki na progu-w samochodzie żony miałem wymienianą jesienią 2009 jak robiłem trochę obtarty bok w ASO. Na poczatku była spora różnica w odcieniu naklejki, teraz jak nie wiesz praktycznie nie do rozpoznania (tyle że wtedy samochód miał niecałe 3 lata, tutaj będzie większy odstęp czasowy). Jednak jeżeli zachowasz dobre zdjęcia sprzed i po to przy sprzedaży może to zaprocentować, tyle że pamiętaj że będziesz sprzedawać samóchód już nastoletni a wtedy już mniejszą wagę się przywiązuje bo siłą rzeczy przez ileś lat i kilometrów różne przygody mogą się zdarzyć (oczywiście oby było ich jak najmniej). A dokumentacja tylko może przynieść korzyści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturek295 Opublikowano 21 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Dziś jadę obejrzeć to autko(porysowane) na co jeszcze popatrzeć(bo w sumie opis napraw jest) tak ogólnie żeby nie było niespodzianek??? czy cena auta nie jest za niska nawet jak upust na malownie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 najpierw się dowiedz ile malowanie wyniesie, bo koszty ostatnimi czasy poszły w górę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturek295 Opublikowano 21 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 W sumie fakt, ale chyba też można coś po znajomościach zrobić to może będzie taniej:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sylwekdm Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 Zwróć uwagę, że olej wymieniany był co 30 tyś co może skutkować w przyszłości jakąś poważniejszą awarią szczególnie jak jeździł dużo po zatłoczonym mieście. Nawet na naszym forum doszliśmy do wniosku, że ten interwał powinien być o połowę niższy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 W sumie fakt, ale chyba też można coś po znajomościach zrobić to może będzie taniej:) dlatego zapytaj wcześniej o takie ceny. po znajomościach możesz mieć nieco taniejm, przy czym jak robisz dla siebie to zrób porządnie. a dobrze i tanio, to wiesz gdzie jest :DSCII są całe w ocynku więc warto mieć zdrowe blachy :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturek295 Opublikowano 21 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 (edytowane) Panowie normalnie patrząc na to wszystko to zaczynam sie bać kupowania auta i mnie poty zalewają:D...normalnie dramat Dodano: 21 wrz 2012 - 09:57 Panowie nie gniewajcie się wkleje tu dwa różne autka i powiedzcie na co się bardziej zdecydować bo mam mętlik w głowie juz a nie chce w dwóch tematach pisac 1. http://moto.allegro.pl/rodzinny-scenic-ii-1-9-dci-po-przegladzie-bonusy-i2640150799.html to jest ten o którym piszemy teraz(krakowski) 2. http://otomoto.pl/renault-scenic-1-9-dci-102km-rxe-C25917112.html to jest Scenic I wiem że to głupie ale się wacham,waham mam możliwość dziś zobaczyć oba a dalej nie wiem czego chce:) wiem tylko że mini vana, bo jeżdżenie małymi autkami z rodziną już drażni....różnica to tylko 2000 zł ale i komfort pewnie lepszy w tym pierwszym....help:) Edytowane 21 Września 2012 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mrarek Opublikowano 21 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 (edytowane) nie bądź ciapa :D 1) SCII to nie szmelcwagen stojący na każdym rogu miasta - jak dobrze trafisz z autem będziesz 1000% zadowolony i będziesz się wyróżniał spośród poniemieckich wozideł 2) kupno SCII w najlepszym stanie (wiem, że to trudne) powinno być Twoim priorytetem, więc uświadom sobie, że: 3) to nie bułka, która kupuje się w 3 minuty, płacąc 0,45 PLN/szt. do dzieła!! :D P.S. bo edytę dałeś - oglądaj SCII, są przede wszystkim młodsze i nowocześniejsze. mniej awaryjne niż SCI PhII? nie wiem :D polskie nabytki łatwiej sprawdzić w ASO, ale stan technicznych zachodnich jest znacznie lepszy Edytowane 21 Września 2012 przez mrarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arturek295 Opublikowano 21 Września 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Września 2012 (edytowane) No ja wiem że to nie bułka:)))) dlatego to takie trudne jest...wole bułki kupować mniejszy wybór ha ha Edytowane 21 Września 2012 przez arturek295 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi