Skocz do zawartości

Programowanie szyb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Forumowiczów,

przeglądając forum stwierdziłem, że przydałoby się umieścić na nim jakieś kompendium wiedzy dotyczacej programowania szyb w Scenicu (i nie tylko). Ponadto nie zaszkodziłoby dodać czegoś nt. domykania szyb po zamknięciu auta, czy samoczynnym składaniu lusterek (jeśli to możliwe fabrycznie). Nie każdy dysponuje polską instrukcją, która na dodatek nic nie mówi o powyższych sprawach... Wiem, że mnóstwo zależy od wersji wyposażenia samochodu.

Tak od siebie: czy to normalne, że opuszczanie/podnoszenie szyb (wszystkich) jest odwrotne niż w instrukcji, tzn. działa po całkowitym naciśnięciu/pociągnięciu przycisku a nie po pierwszym skoku?

Dlatego zwracam się z prośbą do zaawansowanych w tych tematach kolegów o kilka porad.

Ponadto spędza mi sen z oczu metoda sprawdzenia wersji oprogramowania, która jest lekko niejasna: "przytrzymać przycisk na prawej manetce, wrzucić 1, włożyć kartę do slotu, wcisnąć sam hamulec i start (trzymając manetkę)". Rozumiem, że "wrzucić 1" to włączyć 1 bieg ale co z tym przyciskiem na prawej manetce: czy to chodzi o którykolwiek przycisk (jeden z dwóch od komputera) na dźwigni kierunkowskazów?

Pozdrawiam

przeglądając forum stwierdziłem, że przydałoby się umieścić na nim jakieś kompendium wiedzy dotyczacej programowania szyb w Scenicu (i nie tylko). Ponadto nie zaszkodziłoby dodać czegoś nt. domykania szyb po zamknięciu auta, czy samoczynnym składaniu lusterek (jeśli to możliwe fabrycznie)

Przeglądając forum, powinieneś wiedzieć, że już to wszystko jest.

Nawet jest opis jak poprawić fabryczne składane lusterka :D