gacek_fm Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Więc sprawa ma się tak, po wciśnięciu otwierania zamka na pilocie tylne lewe drzwi czasami się otworzą a czasami nie. Muszę je otwierać klamką od środka. Do tego przy zamykaniu centralnego, jedne z drzwi brzęczą dziwnie, nie jest to szum pracującego mechanizmu tylko tak jakby jakaś sprężyna lub mechanizm gdzieś ocierał bądź uderzał. Jednak wszystkie drzwi są zamknięte. Czy to początek końca zamka, który się czasami nie otwiera? Co zrobić z brzęczącym zamkiem, czy da się to przeczyścić czy mam szukać dwóch zamków? :cry: :cry: :cry: Proszę o info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 siłownik Ci nie pada? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 No musiałbyś się tam dostać i oblukać dokładnie co się dzieje. Dopiero potem bym się zastanawiał nad szukaniem zamków. Sprawdź kostkę podłączeniową, może coś na stykach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 2 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 siłownik Ci nie pada? W wakacje rozbierałem tylne drzwi i wydaje mi się, że u mnie nie ma czegoś takiego jak osobny siłownik tylko wszystko jest wbudowane w zamek ale może nie obejrzałem czegoś dokładnie. Czyli jak rozumiem bez rozebrania drzwi nic się nie dowiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 2 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2007 Wedle mnie raczej ciężko chyba że masz w oczach promienie RTG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktor3a Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Mam ten sam problem co Gacek_fm i byłem dziś u znajomego i powiedział mi ze na 90 % trzeba wymienic zamek, ale chcac otowrzyc te tylnie drzwi wystarczy nacisnac koło klami tych drzwi i się otwieraja normanlnie-bynajmniej u mnie to działa...Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Z otwarciem to pół biedy, gorzej że przez to nie można zamknąc drzwi pilotem. A jak zapomnimy sprawdzić czy zamknięte droga wolna do auta - jedynie alarm się włączy jak ktoś ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 5 Listopada 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 U mnie zamykają się jak należy, problem jest tylko z otwarciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktor3a Opublikowano 5 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2007 Tak jak mowie, sprobuj nacisnac kolo klamki na karoserii, u mnie działa, ale nie zmianie to faktu ze w przyszłosci trza bedzie wymienic zamek...Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirdoniu Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Witam Mam Scenica II i dokładnie ten sam problem, o którym piszecie (w prawych tylnych drzwiach). Panent opisany przez Wiktor3a rzeczywiście działa (dzięki), ale mam pytanie. Czy to na pewno jest objaw śmierci zamka? ... i ile kosztuje w ASO wymiana na nowy? pozdrawiam sirdoniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wiktor3a Opublikowano 26 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2008 Witam! U mnie na okres letni drzwi się naprawiły;)Przyszła jesień i znów powrócił problem-ot francuska maszyna;) Pewnie w ASO sobie zaśpiewają ja na razie nie ruszam-wcisne mocniej i działa;)Pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piter_EK Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 W ASO za wymianę chcą 650 zł... No i teraz mam pytanie - czy zamek w aucie z systemem hands free jest taki sam jak w aucie bez tego? W ASO powiedzieli, że muszę wymienić zamek, a problem jest taki, że pomimo tego, iż czasem drzwi są prawidłowo zamknięte to komp informuje o ich otwarciu, a centralny nie jest w stanie zamknąć. A może jest jeszcze jakiś ratunek oprócz wymiany?? No i czy ktoś wie czy są różnice pomiędzy zamkami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 12 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2008 Proponuję wyjąć zamek i go przepłukać. U mnie było to samo. Po wyjęciu zamka przepłukałem go i przesmarowałem. Trochę popsikać WD 40 lub podobnym i będzie dobrze. Do zamka najprawdopodobniej dostał się kurz lub pył i to go blokuje. Z wymianą bym się wstrzymał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rbit Opublikowano 14 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 14 Listopada 2008 Dokładnie, najlepiej wymontować go i wymyć pędzelkiem w ropie, potem co się da należy lekko pokryć smarem, to samo dotyczy cięgien i przycisku blokowania. Dopiero jak te operacje nie przyniosą rezultatu trzeba wymienić siłownik elektroniczny zamka :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lisek1991 Opublikowano 24 Listopada 2008 Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2008 Witam. Ja mam inny problem mam scenica z 2001 i moim problemem jest to ze tylnie prawe drzwi sie nie zamykaja kiedy przyciskam pilotem prosze o szybka odpowiedz i pomoc. Jest jakas inna mozliwosc zamkniecia drzwi oprócz pilota? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi