jacko55 Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Witam. Od 2 tygodni jestem posiadaczem instalacji gazowej w mojej "reni"(meganka II z 1.6 16V kombi). Na pełnym zbiorniku tj. około 35l przejeżdżam mniej więcej 330km. Spalanie więc na poziomie 10l/100km. Wydaje mi się to trochę dużo(spalanie na benzynie 7l). Można coś jeszcze z tym zrobić? Posiadam instalację sekwencyjną firmy KME. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 9 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Tyle to będzie paliło, o ile nawet nie powinno ciut więcej. Na budę w hatchbacku meganki II, silnik 2.0 to za mało, o 1.6 w kombi to już nie mówimy w ogóle, że to jedzie. Im więcej ma silnik roboty tym więcej wkopci. Dużo zależy od wtrysków i wystrojenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacko55 Opublikowano 9 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 No nic dzięki za info. Niedługo wybieram się na pierwszy przegląd po przejechaniu 2000km to zobaczymy czy jakoś uda się dostroić Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom2125 Opublikowano 10 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Przyciśnij gaziarzy,nie tylko auto kalibracja i za bramę. Ja na starych Valtekach mam 7,5l/100, myślę że przy odpowiednim dopieszczeniu i doborze dysz i ciśnienia można zejść do 8l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacko55 Opublikowano 10 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 A i jeszcze do tego wszystkiego dochodzi to, że w momencie gdy przęłącza się z benzyny na gaz to następuje spadek obrotów(lekkie dławienie się) przez około 3-5 sekund. Czy to jest normalne zjawisko czy tak nie powinno być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tom2125 Opublikowano 11 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 gdy przęłącza się z benzyny na gaz to następuje spadek obrotów(lekkie dławienie się) przez około 3-5 sekund. Czy to jest normalne zjawisko czy tak nie powinno być? Nie,nie powinno. U mnie nawet nie zająknie się przy zmianie zasilania.Masz źle dobrane dysze lub ciśnienie i ECU skraca lub wydłuża sobie czasy Pb względem czasów LPG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacko55 Opublikowano 11 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Października 2012 Dzięki za informacje. Jutro wybieram się do gaziarzy zobaczymy co i jak. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
impio Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 spalanie 1,6 16v megi II: trasa 8,5-9,2 - prędkość do ok 130km/h 11,5 - prędkość 170 km/h miasto ok 9,5 przy dość energicznej jeździe od świateł do świateł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 U mnie nawet przełączanie GAZ-PB-GAZ-PB w trakcie przyspieszania - noga w podłodze - silniczek nawet nie drgnie - choć w takiej sytuacji ewentualne niedobory paliwa powinny być bardzo wyczuwalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacko55 Opublikowano 12 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 (edytowane) Echo No właśnie. A u mnie, gdy przyspieszam tak jak mówisz "noga w podłodze" to czuć całkowity spadek mocy przez około 3 sekundy i jak LPG zaskoczy to już idzie Regulamin pkt. 5.13 - cytowanie Tomik Edytowane 14 Października 2012 przez Tomik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Strojenie na afr się kłania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberts1979 Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 Witam u mnie w 2.0 16 V spalanie gazu po miescie jest na granicy 12 l/100 km a paliwa spala ok 11 l/100 km w zakladzie gdzie instalowali mi gaz mowili ze powinien spalac ok lit wiecej niz benzyny . Przejechalem juz na gazie 36 000 i zadnych problemow a instalacja to stag 300 . Tak czy owak ile by nie bylo zawsze jest troszke taniej :D Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_07 Opublikowano 10 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2012 Takie spalanie jest ok, u mnie z klimą po mieście 12,5. Benzyny 11 nigdy nie wciągnął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi