Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Kenwood wyswietla PROTECT

jarosz13

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Dziś wstawiłem w tylną półke głośniczki Alpine sxe-6925s pod Radyjko Kenwood kdc-u30r. Wszystko ok, posłuchałem max 5 piosenek, posatanowiłem podkręcic bas i zwiększylem głośność do 27 nagle trach i reset radia i miga PROTECT.Wcisnąłem przycisk RESET Odczekałem 10min włączylem, działa ! Ustawilem vol na 24 znow trach i PROTECT i niestety radio nie reaguje, cały czas miga PROTECT, zero reakcji, odpinałem akumulator, nic nie pomaga, RESET naciskałem kilkanaście razy i nic. Ciekawe jest to, ze przy naciśnięciu RESET po 1-2sec tylny prawy głośnik "pstryka", "tyka", taki pojedynczy trzask. Co to może być ? Proszę o pomoc !

ale wszystko grało idealnie po podłączeniu. Podlaczal mi mój sąsiad (ma sklep AGD &RTV w mojej miejscowości) i to on również sprzedał mi te głośniki. Wydaje mi się, że wszzystko ok podłączone, czerwony kabelek do czerwonego, ciemny do czarnego, wszystko grało. Odłaązyc jak ? Kable sa polutowane ;/ Wina glosnikow ? (280watt), czy radio ?

Wyciągnij radio i z tyłu masz zapewne taką wtyczkę:

zsam_r9.jpg

Odłącz jedną, tą z głośnikami i wtedy włącz radio.

Jak będzie ok, tzn że kable są winne...

PS

<czerwona> "Tak to się kończy jak się daje głośniki w półkę" :)

• +1 1

Problem rozwiazany, okazało sie, że miejsce lutu kabla z głośnikiem niue było zabezpieczone i dotykało do metalowej półki wewnatrz. Zostalo to owinięte wężykiem termicznym, czy czymś takim, wszystko gra ! :)

PS. Głośniki tylnej półce graja rewelacyjnie, teraz bez problemów Dreamerek :) :) <czerwona>

Dziękuje wszystkim za zainteresowanie ^^

Chodziło mu o to, że montując głośniki w półke niszczysz scene <czerwona> Ja mam na przodzie DSK 130 pod Alpiną w bagażniku mały subik ze wzmakiem i jestem super zadowolony :)

Edytowane przez brudijr

A podobno wszystko było super podłączone :)

brudijr <czerwona> , do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć, usłyszeć różnicę ...

Sam miałem głośniki w półce, żeby nie było :)(a było 15 lat temu :)) Wiec wiem o czym mówię ^^.

Masz problem z końcówką mocy w radiu. Dość częsty problem w Kenwoodach że wyświetlają PROTECT. Ratuje niestety tylko serwis, albo wymiana końcówki albo optymistycznie tylko skasowanie błędu z pamięci radia (przeprogramowanie). Jeśli byś nie znalazł pomocy niedaleko siebie to napisz do mnie.