jarosz13 Opublikowano 12 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Października 2012 Witam. Dziś wstawiłem w tylną półke głośniczki Alpine sxe-6925s pod Radyjko Kenwood kdc-u30r. Wszystko ok, posłuchałem max 5 piosenek, posatanowiłem podkręcic bas i zwiększylem głośność do 27 nagle trach i reset radia i miga PROTECT.Wcisnąłem przycisk RESET Odczekałem 10min włączylem, działa ! Ustawilem vol na 24 znow trach i PROTECT i niestety radio nie reaguje, cały czas miga PROTECT, zero reakcji, odpinałem akumulator, nic nie pomaga, RESET naciskałem kilkanaście razy i nic. Ciekawe jest to, ze przy naciśnięciu RESET po 1-2sec tylny prawy głośnik "pstryka", "tyka", taki pojedynczy trzask. Co to może być ? Proszę o pomoc ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 odłącz głośniki i spróbuj jeszcze raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Optima Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Jak miałem kiedyś Kenwooda - to jak pamiętam wg instrukcji pojawiało się to przy przegrzaniu "wnętrzności". Czy dobrze podłączyłeś te głośniki? Nie ma gdzieś zwarcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarosz13 Opublikowano 13 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 ale wszystko grało idealnie po podłączeniu. Podlaczal mi mój sąsiad (ma sklep AGD &RTV w mojej miejscowości) i to on również sprzedał mi te głośniki. Wydaje mi się, że wszzystko ok podłączone, czerwony kabelek do czerwonego, ciemny do czarnego, wszystko grało. Odłaązyc jak ? Kable sa polutowane ;/ Wina glosnikow ? (280watt), czy radio ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamerek Opublikowano 13 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Października 2012 Wyciągnij radio i z tyłu masz zapewne taką wtyczkę: Odłącz jedną, tą z głośnikami i wtedy włącz radio. Jak będzie ok, tzn że kable są winne... PS "Tak to się kończy jak się daje głośniki w półkę" :) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarosz13 Opublikowano 14 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 Problem rozwiazany, okazało sie, że miejsce lutu kabla z głośnikiem niue było zabezpieczone i dotykało do metalowej półki wewnatrz. Zostalo to owinięte wężykiem termicznym, czy czymś takim, wszystko gra ! :) PS. Głośniki tylnej półce graja rewelacyjnie, teraz bez problemów Dreamerek :) :) Dziękuje wszystkim za zainteresowanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 (edytowane) Chodziło mu o to, że montując głośniki w półke niszczysz scene Ja mam na przodzie DSK 130 pod Alpiną w bagażniku mały subik ze wzmakiem i jestem super zadowolony :) Edytowane 14 Października 2012 przez brudijr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamerek Opublikowano 14 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2012 A podobno wszystko było super podłączone :) brudijr , do pewnych rzeczy trzeba dojrzeć, usłyszeć różnicę ... Sam miałem głośniki w półce, żeby nie było :)(a było 15 lat temu :)) Wiec wiem o czym mówię . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarosz13 Opublikowano 15 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2012 mialem okaze jezdzic z tuba, niestety wydaje mi sie, ze z tymi w polce jest o niebo lepiej (teraz mozna tube dolozyc ewentualnie choc bass w aucie jest na wysokim poziomie. Co kto woli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tyw_leszek Opublikowano 16 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2012 Masz problem z końcówką mocy w radiu. Dość częsty problem w Kenwoodach że wyświetlają PROTECT. Ratuje niestety tylko serwis, albo wymiana końcówki albo optymistycznie tylko skasowanie błędu z pamięci radia (przeprogramowanie). Jeśli byś nie znalazł pomocy niedaleko siebie to napisz do mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dreamerek Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 (edytowane) tyw_leszek przecież problem jest rozwiązany. Czytasz w ogóle, co jest napisane w całym temacie??? Edytowane 17 Października 2012 przez Dreamerek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi