gabewu5 Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Witam, natknąłem się na problem, kupiłem auto w komisie dosyć daleko stąd, sprzedawca powiedział mi że jest w nim autoalarm. Chciałbym sprawdzić jak on działa (i czy w ogóle jest). Bujałem już autem i nic, co mogę zrobić, a może jest wyłączony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit-men Opublikowano 17 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 Najprostrzy sposób to włączyć alarm i otworzyć drzwi tylko nie pilotem( zakładam ,że pilotem alarmu sterujesz również c.z.) ,jak alarm jest to powinien dać "głos" .Jeżeli są czujniki ruchu to otworzyć okno i włączyć alarm ,a po kilku sekundach poruszać ręką w kabinie przez otwarte okno ,też powionien się odezwać, po włączeniu alarmu spróbój odpalić silnik jak się odpali tzn nie ma odcięcia zapłonu czyli kicha taki alarm niczego nie chroni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gabewu5 Opublikowano 17 Października 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2012 A jak się włącza ten alarm ? ( mam pilot otwieranie, otwieranie z zamknietym bagaznikiem i zamykanie) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 18 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2012 Jak masz alarm fabryczny to jest on uzbrajany po zamknięciu auta. Jak go sprawdzić, bardzo prosto. Zamykamy auto. Czekamy dla pewności 2 minuty (czas potrzebny do uzbrojenia się alarmu to 1 minuta) i otwieramy drzwi kierowcy z kluczyka. I jeżeli masz alarm to zacznie wyć alarm w bagażniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jakubg1988 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam wszystkich, Piszę, ponieważ mam problem ze swoją nowo zakupioną Meganką 2 1.6 (113KM) w kombi. Samochód został kupiony w Niemczech. Miał rozładowany akumulator, ale po podłączeniu nowego ładnie bez problemów odpalił. Samochód spisuje się na razie wzorowo, jednak mam problem z alarmem... Sprawdzałem na wszystkie sposoby. Zamykałem z karty, otwierałem kluczykiem itp. i alarm się nie uruchamia. Nie tylko syrena nie działa, ale też kierunkowskazy nie mrugają. W dodatku mam takie pewne małe urządzenie z diodką pod maską, które przypomina syrenę (wydawało mi się, że jest to od alarmu, ale sam teraz nie wiem). Wychodzą z niej dwa kabelki czarny i czerwony i jest bezpośrednio podłączony do akumulatora. Co to może być? Mieliście podobne problemy ze swoimi autami? Jeśli tak to podzielcie się w jaki sposób rozwiązaliście problem. Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bert32 Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 (edytowane) Syrena oryginalnego alarmu montowana jest w bagażniku. Jak otwierałeś drzwi z kluczyka to wyciągałeś baterię z karty ? Edytowane 25 Kwietnia 2014 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi