Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Proszę o opinie Megane II sedan 1,9 dci

Monsterhouse

Rekomendowane odpowiedzi

Autko ma ponad 150k przebiegu, a więc regeneracja turbo powinna być (ok 1200zł z robocizną) żeby później jaj nie było jak padnie (naprawa nawet do 4000zł). Foto słabej jakości a widać że to komis-handlarz (powinni się postarać o lepszą jakość). Prawy błotnik w innym odcieniu - chyba, że światło tak pada (foto słabe). W śodku dźwignia ręcznego wg mnie powinna być czarna - chyba, że są wersje z białą... okładzina w silniku oderwana - brak zaczepów lub duża wilgotność (zalane??). To wszytsko co zauważyłem. Cena jak za ten rocznik - ciut niska - dobra MII z 2003r powinna nie być niższa niż 15000zł

Auto obejrzane, niestety na żywo w gorszym stanie niż na zdjęciach. Auto długi czas musiało stać w komisie.

A co powiecie tym egzemplarzu:

http://moto.allegro.pl/renault-megane-1-9-dci-zadbany-oplacony-2005r-i2760072365.html

Foto wreszcie OK. Nie zauważyłem "puknięc" na karoserii - jedynie otarcia i zadrapania czyli to co opisuje sprzedawca. Inna gałka zmiany biegów lub wytarta. Cena jakby atrakcyjna ale te 220k na liczniku robi swoje. 100% regeneracja turbo(ok 1200zł z robocizną) żeby później jaj nie było jak padnie (naprawa nawet do 4000zł). Odpicowany na sprzedaż ale aż tak źle nie wygląda. Sprzedający kłamie z ilościa spalania. MII średnio na 100km spala 6,2L (80% miasto, 20% trasa 30km). Swoją MII posiadam 2 rok i przy dłuższej jeździe i resecie komputera (przy wyjeździe w trasę)spalanie bez klimatyzacji wyszło 5,2 (1400km - 90% autpstrada, 10% drogi miejskie). Można oglądać.

ale "ściorane" to auto, uszczelka w bagażniku odstaje, wkładki od zamka nie ma, lakier przy gumie wyjechany do gołej blachy, przód walnięty blacha pogięta, panel od sterowania szyb operował kot, a cytat z aukcji najlepszy "Zadbany egzemplarz, tapicerka bez uszkodzeń, plastik bez uszkodzeń" haha :(

12 000 za takie megi to okazja. Lecz z doświadczenia wiem, że trzeba być przygotowanym na:

- wymianę/regenerację turbo

- regeneracje/ zakup wtryskiwaczy CR

Auto rozbudowane "elektrycznie", ponoć karta hands free płata figle ale niech

się wypowiedzą użytkownicy. Bez sprawdzenia u mechanika/ ASO bym nie brał.

moja rada jest prosta i klarowna. Nigdy nie kupuj auta od handlarza, z komisu itp. Nie kupuj równiez od osoby, która "musi" zmienić bo mu się jednak zmieniły "nagle" priorytety. Szukaj zadbany egzemplarz nie od handlarza a od użytkownika. Najlepiej tylko z salonu PL. I kup sobie miernik powłoki lakierniczej za 150 zł i dopiero jedź oglądać :(

Można kupić auto nawet od handlarza,ale bezwzględnie należy je sprawdzić najlepiej w ASO ,ja tak kupiłem swoje i jestem bardzo zadowolony.Oczywiście taka usługa kosztuje,ale chyba lepiej wydać 200 i mieć pewnośc co się kupuje niż wtopić kilkanaście czy nawet kilkadziesiąt tys. Jeżeli sprzedający ma opory przed ewentualną wizytą w ASO to sprawa jest jasna.