Monsterhouse Opublikowano 1 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Witam. Proszę o ocenę tego egzemplarza, czy warto się fatygowac link: http://autokomis-wolicapusta.otomoto.pl/renault-megane-s-e-d-a-n-C20821874.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burkots Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Autko ma ponad 150k przebiegu, a więc regeneracja turbo powinna być (ok 1200zł z robocizną) żeby później jaj nie było jak padnie (naprawa nawet do 4000zł). Foto słabej jakości a widać że to komis-handlarz (powinni się postarać o lepszą jakość). Prawy błotnik w innym odcieniu - chyba, że światło tak pada (foto słabe). W śodku dźwignia ręcznego wg mnie powinna być czarna - chyba, że są wersje z białą... okładzina w silniku oderwana - brak zaczepów lub duża wilgotność (zalane??). To wszytsko co zauważyłem. Cena jak za ten rocznik - ciut niska - dobra MII z 2003r powinna nie być niższa niż 15000zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monsterhouse Opublikowano 2 Listopada 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Auto obejrzane, niestety na żywo w gorszym stanie niż na zdjęciach. Auto długi czas musiało stać w komisie. A co powiecie tym egzemplarzu: http://moto.allegro.pl/renault-megane-1-9-dci-zadbany-oplacony-2005r-i2760072365.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
burkots Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 Foto wreszcie OK. Nie zauważyłem "puknięc" na karoserii - jedynie otarcia i zadrapania czyli to co opisuje sprzedawca. Inna gałka zmiany biegów lub wytarta. Cena jakby atrakcyjna ale te 220k na liczniku robi swoje. 100% regeneracja turbo(ok 1200zł z robocizną) żeby później jaj nie było jak padnie (naprawa nawet do 4000zł). Odpicowany na sprzedaż ale aż tak źle nie wygląda. Sprzedający kłamie z ilościa spalania. MII średnio na 100km spala 6,2L (80% miasto, 20% trasa 30km). Swoją MII posiadam 2 rok i przy dłuższej jeździe i resecie komputera (przy wyjeździe w trasę)spalanie bez klimatyzacji wyszło 5,2 (1400km - 90% autpstrada, 10% drogi miejskie). Można oglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sekal Opublikowano 2 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2012 ale "ściorane" to auto, uszczelka w bagażniku odstaje, wkładki od zamka nie ma, lakier przy gumie wyjechany do gołej blachy, przód walnięty blacha pogięta, panel od sterowania szyb operował kot, a cytat z aukcji najlepszy "Zadbany egzemplarz, tapicerka bez uszkodzeń, plastik bez uszkodzeń" haha :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skaramanga Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 12 000 za takie megi to okazja. Lecz z doświadczenia wiem, że trzeba być przygotowanym na: - wymianę/regenerację turbo - regeneracje/ zakup wtryskiwaczy CR Auto rozbudowane "elektrycznie", ponoć karta hands free płata figle ale niech się wypowiedzą użytkownicy. Bez sprawdzenia u mechanika/ ASO bym nie brał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slowik8609 Opublikowano 4 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2012 (edytowane) moim zdaniem handlarz, który mało wie o aucie - było 1.9 w wersji 116 KM? Bo może to ja się mylę... do tego wg mojego dekodera VIN auto jest z 2004 a nie z 2005 roku... Edytowane 4 Listopada 2012 przez Slowik8609 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sony77 Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Jak chcesz mieć pewne auto i bezwypadkowe to się zgłoś do mnie mam Kombi 2005 rok 1.9 dci 186 tys km sprawdzony za 16900zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 9 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2012 Mam HF, otwieranie działa tylko od kierowcy, zamykam bagażnikiem, na razie się przyzwyczaiłem, ale w końcu to zrobie :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brevo Opublikowano 10 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Listopada 2012 moja rada jest prosta i klarowna. Nigdy nie kupuj auta od handlarza, z komisu itp. Nie kupuj równiez od osoby, która "musi" zmienić bo mu się jednak zmieniły "nagle" priorytety. Szukaj zadbany egzemplarz nie od handlarza a od użytkownika. Najlepiej tylko z salonu PL. I kup sobie miernik powłoki lakierniczej za 150 zł i dopiero jedź oglądać :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
irex Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 Można kupić auto nawet od handlarza,ale bezwzględnie należy je sprawdzić najlepiej w ASO ,ja tak kupiłem swoje i jestem bardzo zadowolony.Oczywiście taka usługa kosztuje,ale chyba lepiej wydać 200 i mieć pewnośc co się kupuje niż wtopić kilkanaście czy nawet kilkadziesiąt tys. Jeżeli sprzedający ma opory przed ewentualną wizytą w ASO to sprawa jest jasna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi