kamaa32 Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Witam od razu zaznaczam, że jestem laiczką w tych tematach, ale nikt z moich znajomych również nie udzilił odpowidzi tzn podczas hamowania nawet takiego lekkiego przy np 40 km słysze takie piszczenie nawet przy zamkniętej szybie czy to tak ma być? jakaś taka technika? Dodam, że autko jest nowe tzn 2 miesiące tj Megane coupe 1,4 130 KM Dziękuje! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 7 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Oczywiście pisk nie jest rzeczą normalną. Czy występuje on tylko przy delikatnym naciśnięciu hamulca? Trwa przez cały czas trzymania hamulca czy tylko w początkowej fazie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan_KTP Opublikowano 7 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2012 Podepnę się pod temat, bo mam tak samo. Hamulce piszczą niemiłosiernie, ale tylko przy lżejszym hamowaniu. Wystarczy mocniej przycisnąć i wtedy jest cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 Prawdopodobnie masz twarde klocki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan_KTP Opublikowano 8 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2012 ale to pełna seria. Wkładali takie na pierwszy montaż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 9 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Grudnia 2012 ewntualnie mogło coś podjść miedzuy tarcze i klocki. Może wystarczy czyszczenie. Ewentualni jeśli było delikatnie hamowane to klocek zamiast się prawidłowo ścierać ma taką dziwną "szklistą" warstwę. Żeby to wyeliminować bez rozbierania musiałbyś kilkakrotnie mocno zahamować po wcześniejszym rozpędzeniu samochodu. Może to być trudnawe biorąc pod uwagę aktualne warunki pogodowe. Tak czy inaczej proponuję przymiarkę do przeglądu hamulców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Grudnia 2012 Dźwięki powstają po drugiej stronie trzeba wyjąć klocek i posmarować jego zewnętrzne strone taką pastą na jakiś czas będzie spokój niektróre klocki tak mają i nie wiele poradzisz można smarować i czekać aż sie skończy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan_KTP Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Ciekawa sprawa, bo jak przyszły mrozy to piszczenie zniknęło :D Na razie nic z tym nie robię, ale w styczniu i tak będę musiał jechać na przegląd po 30 kkm to wtedy zobaczę co tam się dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Ciekawe co serwis powie. Sprawdzenie hamulców jest normalną czynnością wykonywaną podczas przeglądu. Prawdę mówiąc to powinni od razu przeczyścić/przedmuchać hamulce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan_KTP Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Zwrócę im na to uwagę i dam potem znać co zrobili. Dodano: 10 sty 2013 - 21:35 Byłem dziś w ASO. Oczyścili kolcki, coś tam posmarowali i na razie cisza :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Michal.A. Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Miałem to samo (chyba już o tym gdzieś pisałem) oddałem do ASO, wyczyścili, posmarowali i na jakiś czas cisza potem tak jak pisze Tytan555 problem wraca... Chyba taki ich urok. Jak będzie czas na wymianę klocków to poprostu zamontuję inne niż te fabryczne i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
korjo Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Tyle, że to nie wina klocków a tarcz. To one rdzewieją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 29 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2013 problem tyczy się tylko klocków i nie pozostaje nic innego jak poczekać aż się skończą i zmienić :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan_KTP Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 polecasz jakieś konkretne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2013 sprawdzone nie piszczące to A.B.S , Renualt montuje Ferodo wiec sie dziwie że piszczą ogólnie też dobre, ja zamontowałem teraz zestaw Zimmerman + A.B.S i jest malina:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi